در گفت وگو با مدیریت آموزش اعلام شد
اقلام مجاز و غیرمجاز در بوفه مدارس، تصمیم گیری درباره برنامه شیر مدرسه
به گزارش مدیریت آموزش مدیر برنامه تغذیه نوجوانان دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت ضمن بیان خصوصیت های پایگاه تغذیه استاندارد در مدارس، درباره اقلام مجاز و غیرمجاز در پایگاه های تغذیه سالم در مدارس و همینطور سرانجام برنامه توزیع شیر در مدارس در سال تحصیل جاری، توضیح داد.
دكتر مریم زارعی در گفتگو با ایسنا، ضمن تعریف پایگاه تغذیه سالم در مدارس اظهار داشت: از هر مكانی در مدارس كه از نظر همكاران بهداشت محیط و كار دارای فضای مناسبی برای فروش و تهیه اقلام خوراكی برای دانش آموزان باشد و مبادرت به فروش اغذیه سالم كند، با عنوان پایگاه تغذیه سالم یاد می شود. در گذشته ما این مكان را با نام بوفه مدارس می شناختیم، اما امروزه این نام بهتر می تواند اهمیت این محل را بیان كند. در مجموع در ۱۰۹ هزار و ۵۷۶ مدرسه كشور، ۴۹هزار پایگاه تغذیه سالم وجود دارد.
بی توجهی برخی مدارس به سفارش های تغذیه ای وزارت بهداشت ایشان در ادامه با اشاره به شش گروه تغذیه سالم در هرم غذایی، اضافه كرد: یك تغذیه سالم شامل هرم غذایی كامل از نان و غلات، سبزیجات، میوه ها، شیر و لبنیات، حبوبات و مغزها، گوشت و تخم مرغ و گروه اقلام متفرقه شامل روغن ها، قندها و... است. بر همین مبنا مواد غذایی به دو گروه مواد غذایی سالم و غیرسالم تقسیم بندی می شوند. طبق اعلام وزارت بهداشت به وزارت آموزش و پرورش هم مدارس باید از عرضه مواد غذایی غیرسالم در پایگاه های تغذیه خود جلوگیری كنند؛ البته متاسفانه همچنان هم شاهد عدم توجه به این سفارش و دستورالعمل از جانب برخی مدارس هستیم.
مجازها و غیرمجازها در بوفه مدارس مدیر برنامه تغذیه نوجوانان دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، ضمن برشماری گروه غذایی ناسالم، افزود: فروش غلات حجیم شده شامل پفك، چیپس، ذرت بو داده شده و همینطور نوشابه، ماءالشعیر، سوسیس و كالباس، همبرگر، سالاد الویه، انواع اشترودل، پنیر، لواشك، بستنی یخی و... در مدارس منع شده است. البته در عین حال، پایگاه تغذیه سالم در مدارس می تواند به فروش خشكبار، مغزها، شیرهای ساده، دوغ بدون گاز، آب میوه غیر صنعتی، بیسكوییت و كیك بدون كرم و غنی شده با ریزمغزی ها، لقمه سالم شامل گردو، گوجه، خیار و... اقدام نمایند.
وی با اشاره به بازبینی هر ساله دستورالعمل خوراكی های سالم و غیرسالم كه در اختیار مدارس قرار می گیرد، اضافه كرد: این دستورالعمل با همكاری همكاران مان در مركز بهداشت محیط و كار، كارشناس سازمان دانش آموزی، كارشناس دفتر سلامت و تندرستی آموزش و پرورش و رئیس سلامت نوجوانان و مدارس وزارت بهداشت با هدف تامین، حفظ و ارتقا سلامت جسمی، روانی و اجتماعی دانش آموزان هرساله تدوین و ابلاغ می شود.
توصیه برای تغذیه مدارس مناطق محروم و عشایری زارعی در مورد برنامه های وزارت بهداشت برای تغذیه مدارس در مناطق محروم هم اظهار داشت: از آنجایی كه امكان دارد امكانات دایر كردن یك پایگاه تغذیه سالم به صورت كامل در مناطق محروم و عشایری وجود نداشته باشد، سفارش ما این است كه مبادرت به فروش اقلامی كنند كه تاریخ انقضاء محصولات شان چك شده و احتیاج به نگهداری در یخچال را ندارند.
توزیع شیر در مدارس مناطق محروم به شرط تامین اعتبار زارعی همینطور درباره سرانجام برنامه شیر مدرسه و توزیع شیر میان مدارس در سال تحصیلی جاری اظهار نمود: طبق تصمیم گیری های صورت گرفته و از آنجایی كه بودجه تامین شیر در تمام نقاط كشور وجود ندارد، مقرر شد تا توزیع شیر تنها در مدارس مناطق محروم و كمتر برخوردار را شاهد باشیم؛ البته اینكه این امر اجرایی می شود یا نه به این مورد وابسته است كه نهادهای ذی ربط نسبت به تامین اعتبار این اقدام دست به كار شوند. بنابراین همچنان هم نمی توان اعلام نمود كه این تصمیم تا چه میزان قطعی خواهد بود.
او در آخر بهترین تغذیه برای دانش آموزان را تغذیه ای معرفی نمود كه تمام اقلام هرم غذایی را در خود جای دهد و اظهار داشت: صبحانه اصلی ترین وعده برای دانش آموزان است و نباید به هیچ عنوان از صرف آن غافل شوند. در طول روز هم مصرف میوه، شیر، میان وعده و... را برای تامین انرژی سفارش می نماییم.
منبع: مدیریت آموزش
این مطلب مدیریت آموزش برایتان مفید بود؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب