وزیر علوم:

پایان نامه ها و پژوهش های دانشگاهی فاصله بسیاری با مسایل واقعی جامعه دارند

پایان نامه ها و پژوهش های دانشگاهی فاصله بسیاری با مسایل واقعی جامعه دارند

به گزارش مدیریت آموزش، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به رونمایی از سامانه انتشار آرای قضایی اظهار داشت: پایان نامه ها و پژوهش های دانشگاهی در ایران هنوز فاصله بسیاری با مسایل واقعی جامعه دارند. دسترسی به این آرا می تواند باعث ایجاد پایان نامه ها و تحقیقات مبتنی بر نیازهای واقعی مردم شود.



به گزارش مدیریت آموزش به نقل از ایسنا، حسین سیمایی صراف در مراسم رونمایی از سیستم های نوین قضایی، اظهار داشت: حکمرانی داده محور یکی از ارکان اداره کارآمد کشورها در دنیای امروز است. در گذشته تصمیم گیری ها بیشتر بر مبنای سلیقه، تجربه شخصی و واکنش به شرایط بود، اما امروز با استفاده از داده ها، میتوان سیاست هایی دقیق تر، با هزینه کمتر و خطای کمتر تدوین کرد؛ سیاست هایی که ثبات، شفافیت و کیفیت بالاتری دارند.
سیمایی صراف اظهار داشت: در مقطعی از زمان، مشاهده شد که زندان ها از بدهکارانی که توان پرداخت داشتند، پر شده است. این موضوع زمینه ساز بازبینی در یکی از اصول مهم دادرسی شد؛ اصلی که بعد از بررسی های آماری و تحلیلی، تغییر نمود و جای طلبکار و بدهکار را در استدلال حقوقی معکوس کرد.
وی اضافه کرد: اگر آن زمان به شکل گسترده تری به داده ها دسترسی داشتیم، شاید این اصلاح زودتر اتفاق می افتاد و از بروز برخی بی عدالتی ها جلوگیری می شد. امروز دیگر نمی توان بدون داده، سیاستگذاری کرد.
وزیر علوم ضمن اشاره به ظرفیتهای هوش مصنوعی اظهار داشت: هوش مصنوعی یک واقعیت فناورانه است که درحال متحول کردن زندگی بشر است اما این تحول نیازمند سه رکن اساسی شامل نیروی انسانی متخصص، زیرساخت فناورانه و دسترسی به داده های قابل تحلیل است.
وی با انتقاد از برخی نهادهای دولتی که حاضر به اشتراک گذاری داده های خود نیستند، اظهار داشت: متاسفانه خیلی از دستگاه ها داده ها را حبس کرده اند و حاضر نیستند این سرمایه ملی را در اختیار محققان و دانشگاه ها قرار دهند. اگر مقرر است حکمرانی علمی محقق شود، باید با سخاوت علمی همراه باشد.
سیمایی صراف ضمن اشاره به رونمایی از سامانه انتشار آرای قضایی اظهار داشت: انتشار بیشتر از یک میلیون رای قضایی، اقدامی پرارزش و تاریخی است. این آرا می تواند در رشته های مختلف، از حقوق و علوم اجتماعی گرفته تا سیاستگذاری عمومی، بعنوان منبع داده قابل تحلیل مورد استفاده قرار گیرد.
وی تاکید کرد: پایان نامه ها و پژوهش های دانشگاهی در ایران هنوز فاصله بسیاری با مسایل واقعی جامعه دارند. دسترسی به این آرا می تواند سبب تشکیل پایان نامه ها و تحقیقات مبتنی بر نیازهای واقعی مردم شود.
وزیر علوم ضمن قدردانی از قوه قضائیه برای پیشگامی در دیجیتالی سازی خدمات قضایی اظهار داشت: یکی از ارکان حکمرانی داده محور، کیفیت و تنوع اطلاعات است. اگر داده ها ناقص یا یک سویه باشند، تصمیم گیری نیز ناتمام خواهد بود. باید تصویری دقیق، شفاف و همه‌جانبه از واقعیت های استانی و ملی در اختیار داشته باشیم.
او در آخر ضمن اشاره به امضای تفاهم نامه همکاری میان وزارت علوم و قوه قضائیه اظهار کرد: در گام نخست، هفته بعد لیستی از استادان حقوق معرفی خواهیم کرد تا بتوانند از سیستم های جدید بهره برده و به شکل مستقیم با داده های قضایی کار کنند. از قوه قضائیه برای این اقدام پرارزش تشکر می کنم و امیدوارم این همکاری علمی، الگویی برای سایر دستگاه ها شود.
خلاصه اینکه در گذشته تصمیم گیری ها بیشتر مبنی بر سلیقه، تجربه شخصی و واکنش به شرایط بود، اما امروز با بهره گیری از داده ها، میتوان سیاست هایی دقیق تر، با هزینه کمتر و خطای کمتر تدوین کرد؛ سیاست هایی که ثبات، شفافیت و کیفیت بالاتری دارند. اگر مقرر می باشد حکمرانی علمی محقق شود، باید با سخاوت علمی همراه باشد.

منبع:

5.0 / 5
19
1404/07/25
12:26:57
تگهای خبر: تحقیقات و فناوری , خدمات , دانشگاه , دستگاه
این مطلب مدیریت آموزش برایتان مفید بود؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید

لینک دوستان مدیریت آموزش

تگهای مدیریت آموزش

olms.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مدیریت آموزش محفوظ است
مدیریت آموزش: دانش را به اشتراک بگذارید، آینده را بسازید (olms.ir)

مدیریت آموزش

آموزش آنلاین