شهریه مدارس غیردولتی سال جاری چقدر است؟
به گزارش مدیریت آموزش، رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی دلایل افزایش نرخ شهریه مدارس غیردولتی را شرح داد و اظهار داشت: فقط ۲ درصد مدارس شهریه بالای ۱۰۰ میلیونی دارند.
احمد محمودزاده، رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکت های مردمی وزارت آموزش و پرورش در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه الگوی تعیین شهریه بر مبنای ماده ۱۵ و ماده ۱۶ قانون طراحی شده است، اظهار داشت: سال جاری زودتر از سال قبل و در تاریخ ۱۲ اسفند ۱۴۰۳، الگوی تعیین شهریه را در شورای نظارت مرکزی با رویکردهایی که مد نظرمان بود تصویب و به استان ها ابلاغ کردیم. وی در تشریح نگاههای مد نظر آموزش و پرورش برای طراحی الگوی تعیین شهریه اظهار داشت: افزایش کف شهریه های مدارس غیردولتی بود؛ به طور عمده این مدارس، مدارس فعال در شهرستان ها و مناطق حاشیه شهر های بزرگ هستند که شهریه های پایینی دارند. ما احساس کردیم که شهریه های پایین، هم به کیفیت آموزش لطمه می زنند و هم مدرسه قادر به تأمین نیروی انسانی متخصص مورد نیاز خود با آن شهریه ها نبود. رویکرد دوم ما بحث توازن شهری ها بود. ما به دنبال این بودیم که الگویی که به استان ها ابلاغ کردیم بر مبنای هفت آیتمی باشد که شهریه مدارس در یک درجه کیفی، مشابه به هم باشد.
تعیین هزینه سرویس مدرسه و میان وعده با مدیران مدارس است
محمودزاده کنترل شهریه های بالا را رویکرد سوم عنوان نمود و اظهار داشت: بیشتر این مدارس هم در شهر تهران هستند و چندان شامل استانهای دیگر نمی گردد.
تنها یک و نیم درصد مدارس شهریه زیر ۲۰ میلیون تومان دریافت می کنند و دو درصد مدارس هم شهریه بالای ۱۰۰ میلیونی دارند رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی وزارت آموزش و پرورش اضافه کرد: رویکرد چهارم ما هم بحث تفکیک شهریه به دو شهریه برنامه درسی و فوق برنامه و شهریه خدمات جانبی آموزشی برای لباس فرم، سرویس آمد و شد، غذا و میان وعده و همینطور فعالیتهای آموزشگاهی مثل آموزش زبان است که باید از شهریه اصلی تفکیک می شد. وی ضمن اشاره به این که خانواده ها آگاه باشند که هنگامی که ما شهریه مدارس را اعلام می نماییم صرفا شهریه برنامه درسی و فوق برنامه است؛ اظهار داشت: هزینه لباس فرم و سرویس آمد و شد و غذا و میان وعده و فعالیتهای آموزشگاهی به شکل جداگانه توسط مدیران مدارس و با تصمیم انجمن اولیا مدرسه دریافت خواهد شد. محمودزاده با تکیه بر این که هزینه های جانبی هم باید به شکل متعارف از خانواده ها دریافت گردد؛ اظهار نمود: به مؤسسان یا مسؤلان مدارس غیر دولتی گفتیم که غذایی که دانش آموزان در مدرسه میل می کنند باید غذای متعارفی باشد یا سرویس مدارس سرویسی باشد که در جامعه عمومیت داشته باشد یا لباس های خاص طراحی و دوخته نشود و لباس های فرم لباس های عادی و معمولی باشد.
وی ضمن اشاره به این که فرایند این تصمیم گیری ها از ۱۲ اسفند شروع شده است؛ اظهار داشت: در غالب استان ها شهریه ها بارگذاری شده است و مردم می توانند نرخ شهریه ها را مشاهده کنند. شهریه سایر مدارس تا آخر هفته به شکل قطعی تعیین تکلیف خواهد شد.
نرخ شهریه مدرسه با توجه به تاب آوری مردم تأیید می شود
محمودزاده در تشریح فرایند تصمیم گیری ها برای تعیین شهریه اظهار داشت: مؤسس مدرسه غیردولتی نرخ شهریه را پیش از این اعلام نموده بود و منطقه بررسی نموده و تأیید کرده و یا رد کرده بود؛ اگر شهریه اعلامی رد شود مجدداً برای تعیین نرخ جدید شهریه به مدرسه باز گردانده می شود و اگر تأیید شود نرخ به استان ابلاغ می شود تا در شورای نظارت استان تابید نهائی شده و در سامانه قرار می گیرد. در بعضی از استان ها به دلیل تعدد بالای مدارس غیردولتی هنوز نرخ شهریه همه مدارس تأیید نهائی و تصویب نشده است. فرصت یک هفته ای را به استان ها دادیم و استان ها تا انتهای هفته مکلف هستند با عنایت به تاب آوری مردم، مبحث سی ساعته شدن معلمان و کیفیت بخشی به خدمات آموزشی، نرخ شهریه های اعلامی تمامی مدارس غیردولتی خویش را تعیین تکلیف کنند تا نهایتا در سامانه بارگذاری شود.
محاسبه بیمه کامل برای معلمان مدارس غیر دولتی
وی با اشاره به اینکه شهریه مدارس غیردولتی باید سه مبحث را پوشش دهد اظهار داشت: یکی بحث ۳۰ ساعته شدن معلمان مدارس غیردولتی است که باید مدرسه بتواند به کمک شهریه ها معلمان خویش را به شکل کامل بیمه کند. معلمی که ۲۵ ساعت در هفته تدریس می کند باید ۲۵ ساعت از ۳۰ ساعت حقوق بگیرد و ۲۵ روز از ۳۰ روز بیمه شود. مطلب دوم بحث کیفیت بخشی به آموزش است و البته توجه ما به نگاههای تربیتی است. امروز وضعیت همه مدارس در سرتاسر کشور به تفکیک، به لحاظ نگاههای تربیتی، کیفیت آموزشی و جایگاه علمی برای ما مشخص است. افزایش شهریه هر مدرسه باید منجر به رشد کیفی آموزشی و تربیتی مدرسه شود. مساله سوم در بحث شهریه هم واقعی سازی مبلغ شهریه است. ما می خواهیم شهریه ای که در سامانه اعلام می شود با عددی که مدیر از خانواده مطالبه می کند یکی باشد.
کف شهریه مدارس غیردولتی ۱۳ میلیون تومان
محمودزاده اضافه کرد: سال قبل کف شهریه برای مدارس ابتدایی ده و نیم میلیون تومان بود که سال جاری از ۱۳ میلیون تومان آغاز می شود. البته تنها یک و نیم درصد مدارس شهریه زیر ۲۰ میلیون تومان دریافت می کنند و دو درصد مدارس هم شهریه بالای ۱۰۰ میلیونی دارند. وی از ۳۰ ساعته شدن معلمان مدارس غیردولتی اطلاع داد و اظهار داشت: تصمیم گرفتیم که بیمه معلمان مدارس غیر دولتی هم ۳۰ روزه محاسبه شود. اگر یک معلمی کمتر از ۳۰ ساعت در هفته در مدرسه حضور داشت به همان میزانی که در مدرسه حضور پیدا می کند بیمه وی هم محاسبه شود. یکی از علل افزایش کف شهریه برای مدارس فعال در شهرستان ها و مناطق حاشیه شهر های بزرگ که پیش از این شهریه چندانی نمی گرفتند این بود که بتوانند معلمان خویش را ۳۰ ساعت به کار گرفته و بیمه ۳۰ روز هم برایشان محاسبه کنند. مجلس شورای اسلامی با پیشنهاد ما این مورد را تصویب کرد و به آموزش و پرورش ابلاغ نمود و وزارت آموزش و پرورش درحال تنظیم آیین نامه برای اجرایی سازی آن است.
امضای تفاهمنامه با سازمان بیمه تأمین اجتماعی؛ به زودی
محمودزاده با تکیه بر این که ۳۰ ساعته شدن معلمان و محاسبه ۳۰ روز بیمه برای آنان نیازمند منابع مالی است؛ اظهار داشت: بخشی از این منابع مالی را در شهریه دانش آموزان دیدیم و بخشی هم نیازمند کمک دولت و مجلس است. مدیران مدارس از سال تحصیلی جدید مکلف هستند که معلمان را به شکل ۳۰ ساعته به کار گیرند و برای آنان حقوق ۳۰ روز در ماه رد کنند. یک تفاهمنامه ای را هم درحال تنظیم با سازمان بیمه تأمین اجتماعی هستیم که بیمه تأمین اجتماعی نظارت بر این امر را بر عهده داشته باشد. ان شاالله در هفته های آینده این تفاهمنامه میان سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و سازمان تأمین اجتماعی منعقد شود.
منبع: olms.ir
این مطلب مدیریت آموزش برایتان مفید بود؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب