آغاز سال تحصیلی جدید با چاشنی كرونا

دانش آموزان پشت خط قرمز قیمت ها

دانش آموزان پشت خط قرمز قیمت ها

به گزارش مدیریت آموزش شیوع كرونا و لزوم خرید اقلامی مثل تبلت و لوازم بهداشتی در كنار قیمت بالای لوازم التحریر، دغدغه های جدیدی را برای خانواده ها و دانش آموزان در سال تحصیلی جدید به دنبال داشته است.



خبرگزاری مهر - گروه استان ها: هم زمان با آغاز زودهنگام سال تحصیلی جدید، قیمت لوازم التحریر با افزایش روبرو شده است، بنابراین خانواده ها برای تهیه لوازم التحریر دانش آموزان خود با مشکل روبه رو شده اند، استفاده از ماسک و شیلد برای دانش آموزان با عنایت به شرایط شیوع کرونا و حضور دانش آموزان در مدارس در کنار هزینه بسته های اینترنتی برای آموزش مجازی، مشکلاتی را برای خانواده ها به وجود آورده و فشار بیشتری را بر خانواده ها تحمیل کرده است.
هاجر بشکنی مادر مشهدی در گفتگو با خبرنگار مهر بیان نمود: برای آموزش مجازی فرزندان احتیاج به تبلت و گوشی بود، اما چون موفق به خرید گوشی و تبلت نشدیم، بنابراین مجبور به تغییر شیفت کاری خود از نوبت بامداد به عصر شدم تا در ساعات کلاس مجازی فرزندان بتوانم گوشی خویش را در اختیار آنها قرار دهم.
افزایش سه برابری قیمت لوازم التحریر



این مادر که سه فرزند محصل دارد، اظهار داشت: قیمت لوازم التحریر نسبت به سال قبل حدوداً سه برابر شده، بنابراین برخلاف همیشه که به صورت کلی خرید می کردیم مجبور به خرید لوازم ضروری شده و از خرید زیاد و غیرضروری صرف نظر کرده ایم.
توانایی خرید تبلت برای دخترم را نداشتم، بنابراین با همسر خود تصمیم گرفتیم که با رعایت پروتکل های بهداشتی فرزند خویش را به مدرسه بفرستیم، اما حال مدارس می گویند که کلاس ها مجازی برگزار می شود
وی با اشاره به خرید ملزومات بهداشتی از قبیل ماسک و دستکش اظهار داشت: برای فرزندان خود علاوه بر ماسک قابل شست وشو، محلول ضدعفونی هم تهیه کردم به صورتی که برای لوازم بهداشتی هر فرزند مبلغ ۲۲ هزار تومان هزینه شده است و این مقدار برای یک هفته قابل استفاده هستند. این در شرایطی است که صرف حدود ۳۰۰ هزار تومان در یک ماه برای تهیه این اقلام برای یک دانش آموز هزینه ای است که در توان تمامی خانواده ها نیست، آن هم در کنار لوازم التحریر که سال جاری گران تر از قبل است.
راضیه طوقانی هم در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: سال قبل به دلیل توان مالی کم، مدادهای معمولی و با کیفیت پایین را برای فرزند خود تهیه کردم، اما سال جاری باید همان مداد را با همان کیفیت ولی با افزایش قیمت بالایی خریداری کنم.
احمد احمدی هم در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به مشکلاتی که برنامه شاد ایجاد کرده، اظهار نمود: شغل من مسافرکشی است و توانایی خرید تبلت برای دخترم را نداشتم، بنابراین با همسر خود تصمیم گرفتیم که با رعایت پروتکل های بهداشتی فرزند خویش را به مدرسه بفرستیم، اما حال مدارس می گویند که کلاس ها مجازی برگزار می گردد.
وی با اشاره به اینکه در شرایط فعلی توان خرید یک تبلت معمولی را نداریم، اظهار نمود: هزینه یک تبلت معمولی چینی در بازار حدود سه میلیون تومان است و من نمی دانم برای حل این مشکل چه باید بکنم.
هزینه های کمرشکن تحصیل در سال تحصیلی جدید
در ادامه نعمت مظفرزاده پدر مشهدی در گزارش مدیریت آموزش به نقل از مهر بیان نمود: پسر من تابستان سال جاری مشغول به کار شد تا بتواند در تأمین هزینه های سال تحصیلی خود مقداری به خانواده کمک نماید، چونکه هزینه های تحصیل از لوازم التحریر گرفته تا هزینه اینترنت بسیار سنگین و کمرشکن است.
وی اضافه کرد: در سال تحصیلی جدید لوازم التحریر جدیدی برای فرزند خود تهیه نکرده ایم، چونکه قیمت ها افزایش چند برابری داشته، بنابراین فرزند من مجبور به استفاده از لوازم التحریر سال قبل خود شده است، علاوه بر این سال جاری هزینه بسته های اینترنتی بر هزینه های تحصیل افزوده شده و ما باید آنرا پرداخت نماییم، متأسفانه این بسته ها هم با افزایش قیمت زیادی همراه بوده اند.

اکرم سپهری در گفتگو با خبرنگار مهر در مورد ابزار آموزش مجازی فرزندان خود بیان نمود: هم اکنون تلفن همراه خویش را در اختیار فرزندانم قرار می‎ دهم، چون که ما قصد خرید تلفن همراه برای فرزند بزرگ تر خویش را داشتیم، اما به دلیل بالا بودن هزینه ها فعلاً از خرید منصرف شده ایم. هم اکنون تلفن همراه خویش را در اختیار فرزندان خود قرار می‎ دهم، چون که ما قصد خرید تلفن همراه برای فرزند بزرگ تر خویش را داشتیم، اما به دلیل بالا بودن هزینه ها فعلاً از خرید منصرف شده ایم
وی که مادر دو دانش آموز است، در ادامه اظهار داشت: برای تأمین لوازم التحریر فرزندان خود با مشکل روبه رو شده ایم، در سال تحصیلی جدید فقط برای دختر خود که سال جاری به کلاس اول می رود یک کیف و دو عدد دفتر تهیه کردیم و برای پسر خود چیزی تهیه نکرده ایم و مجبور شده از وسایل سال قبل خود استفاده نماید، چونکه به دلیل گرانی و افزایش قیمت لوازم التحریر تلاش داریم تا از خرید لوازم جدید خودداری نماییم.
وی در مورد تهیه ملزومات بهداشتی برای فرزندان خود اظهار نمود: برای صرفه جویی در هزینه ها ماسک های پارچه ای برای فرزندان خود دوخته ایم و بچه ها هنگام رفتن به مدرسه از همین ماسک ها استفاده می نمایند.
بسته های اینترنت ماهیانه برای یک ماه کافی نیست
اکبر پژوهان نیا دیگر پدر مشهدی هم در گفتگو با خبرنگار مهر بیان نمود: برای آموزش مجازی فرزند خود مجبور به خرید تلفن همراه شدیم، اما برای تهیه لوازم التحریر اقدامی نکردیم، بنابراین فرزند من مجبور شده از لوازم سال قبل خود استفاده نماید، علاوه بر این هزینه تهیه بسته های اینترنت هم بسیار بالا است و علیرغم اینکه بسته های یک ماهه تهیه می نماییم، اما این مقدار کفاف یک ماه مصرف را نمی‎ دهند.
امسال به جز چند وسیله ضروری مثل دفتر و مداد، لوازم التحریر دیگری تهیه نکرده ایم، چونکه قیمت ها افزایش شدیدی داشته اند پدر این دانش آموز در مورد تهیه ماسک و دیگر موارد بهداشتی اظهار داشت: همسر من برای همه اعضای خانواده ماسک پارچه ای دوخته و از این ماسک ها استفاده می نماییم.
انسیه طاهری در گفتگو با خبرنگار مهر در مورد تهیه لوازم التحریر بیان نمود: سال جاری به جز چند وسیله ضروری مثل دفتر و مداد، لوازم التحریر دیگری تهیه نکرده ایم، چونکه قیمت ها افزایش شدیدی داشته اند. علاوه بر این برای حضور فرزند خود در کلاس های مجازی گوشی موبایل خویش را در اختیار او قرار می دهم.
مادر دانش آموز مشهدی در مورد تهیه اقلام بهداشتی اظهار داشت: برای کاهش هزینه ها از ماسک پارچه ای استفاده می نماییم، چونکه قیمت هر ماسک پارچه ای پنج هزار تومان و قیمت یک شیلد ۲۸ هزار تومان است.
امتناع مردم از خرید لوازم التحریر به دلیل گرانی
احسان محمدی فروشنده لوازم التحریر در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به شروع سال تحصیلی جدید و میزان فروش لوازم التحریر، بیان نمود: با عنایت به شروع سال تحصیلی جدید فروش سال جاری نسبت به سال قبل افت بسیار زیادی داشته که یکی از علل آن گرانی و افزایش قیمت تقریباً سه برابری لوازم التحریر بود، بنابراین همین مساله سبب شده خانواده ها از خرید برخی موارد صرف نظر کنند و فقط لوازم موردنیاز فرزندان خویش را تهیه کنند.



این فروشنده لوازم التحریر با اشاره به کاهش میزان خرید مردم اظهار داشت: اگر سال های قبل فردی برای خرید لوازم التحریر دو فرزند محصل خود یک بسته مداد مشکی خرید می کرد، سال جاری به دلیل گرانی فقط دو مداد مشکی تهیه کرده است.
در زمینه محصولات ایرانی فروش داریم، اما وقتی نمونه خارجی آن با کیفیت بهتر و قیمت پایین تر وارد بازار شده و به دست مشتری می رسد باعث از رونق افتادن تولید ملی می شود مجید غفرانی فروشنده لوازم التحریر هم در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار نمود: در سال جدید قیمت لوازم التحریر داخلی افزایش چندانی نداشته اند، اما کالاهای وارداتی به دلیل نوسان قیمت دلار، بین ۳۰ تا ۴۰ درصد از آغاز سال تابحال با رشد قیمت روبه رو بوده اند.
وی در مورد میزان فروش محصولات ایرانی خود اظهار داشت: درزمینهٔ محصولات ایرانی فروش داریم، اما وقتی نمونه خارجی با کیفیت بهتر و قیمت پایین تر وارد بازار شده و به دست مشتری می رسد، باعث از رونق افتادن تولید ملی می شود.
غفرانی بیان نمود: بعضی از شرکت ها محصولات خویش را به کشورهای هند، چین و تایوان به دلیل نیروی کار ارزان سفارش می دهند و محصول را با برند ایرانی و آرم ساخت ایران در خارج از ایران تولید می کنند، بنابراین همین مبحث سبب رکود تولید داخل شده است.
وی با اشاره به فروش لوازم التحریر در سال تحصیلی جدید اظهار داشت: سال جاری تنها به میزان ۳۰ درصد سال قبل، فروش داشته ایم. یکی از علل این امر، مجازی شدن کلاس ها و کاهش نیاز دانش آموزان به لوازم التحریر مخصوصاً برای مقطع دبستان است، از سوی دیگر افزایش قیمت محصولات قدرت خرید مردم را کاهش داده است.
وارداتی که به تولید داخلی ضربه می زند



هاشم بافقی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه واردات اجناس مشابه داخلی سبب ضربه به تولید شده است، اظهار داشت: هیچ یارانه ای به ما تعلق نمی گیرد و واردات در این عرصه سمی مهلک برای اقتصاد و تولید کشور است.
این تولیدکننده لوازم التحریر با اشاره به اینکه واحد تولیدی ما با ۳۰ درصد ظرفیت مشغول به کار است، اظهار نمود: این مقدار در حالی است که توان تولید بیشتر از وضعیت فعلی را داریم.
وی بیان نمود: عرضه محصول به تقاضا مربوط می شود ولی وقتی هزینه های زندگی در جامعه افزایش یافته، خانواده ها بخش عمده خرج هایشان را محدود به مواد غذایی کرده اند نه لوازم التحریر.
برخی مسؤلان معتقدند که واحدهای تولیدی لوازم التحریر، واحدهای بدون بازده اقتصادی هستند و نیازی نیست که برای خودکار و دفتر و … سرمایه ملی را اسراف کرد!
بافقی در ادامه خاطرنشان کرد: ارز ۴۲۰۰ نیمایی برای واردات مواد اولیه به ما اختصاص نداده اند و وقتی پیگیر می شویم میگویند فقط بنگاه های دارای بازده اقتصادی مؤثر می توانند و شرایطش را دارند! پس آنها که با دریافت ارز، چوب بستنی و گیره رخت آویز و میل بافتنی و پارچه دست دوم خراب رومبلی و پورشه و… وارد می کنند چه؟ آیا آنها بازده اقتصادی مؤثری دارند؟ برخی مسؤلان معتقدند که خودکار و مداد و دفتر هم مگر چیزی است که سرمایه ملی را بابتشان اسراف کرد؟
این تولیدکننده با اشاره به اینکه ما در کشور خودمان می توانیم تولید نماییم و احتیاجی هم به واردات نداریم، اظهار نمود: در سال جهش تولید هستیم ولی گویا عده ای هدفمند و سازماندهی شده علاقه ای به پشتیبانی از تولیدات داخل ندارند.
افزایش قیمت کالاها به علت افزایش قیمت دلار
موسی فرزائیان در گفتگو با خبرنگار مهر بیان نمود: از آغاز سال جدید تابحال محصولات خارجی با افزایش قیمت دلار با رشد قیمت رو به رو شده اند و کالاهای ایرانی هم حدود ۲۰ درصد افزایش قیمت داشته اند.
به علت رکود اقتصادی قدرت خرید مردم کاهش پیدا کرده و فروش واحدهای صنفی لوازم التحریر ۷۰ درصد نسبت به سال قبل کاهش داشته است
رئیس اتحادیه صنف فروشندگان لوازم التحریر و نوشت افزار مشهد اظهار داشت: بعضی از محصولات با افزایش قیمت شدیدی روبه رو نبودند، برای مثال قیمت دفتر نسبت به سال قبل حدود پنج درصد رشد داشته، اما به دلیل رکود اقتصادی، قدرت خرید مردم کاهش پیداکرده و فروش واحدهای صنفی لوازم التحریر ۷۰ درصد نسبت به سال قبل کاهش داشته است.
وی اضافه کرد: فروش لوازم التحریر بیشتر به صورت فصلی است و ما از تاریخ ۱۵ تا ۱۸ شهریور شاهد استقبال مردم برای خرید لوازم التحریر بودیم، اما تمام فروش سال جاری این صنف در همین سه روز خلاصه شد و مجازی شدن آموزش ها باعث شد تا فروش کاهش پیدا کند.
فرزائیان با اشاره به دلیل کاهش فروش لوازم التحریر اظهار داشت: این کاهش فروش تحت تاثیر دو عامل است، اول مجازی شدن آموزش ها که دانش آموزان مانند کلاس های حضوری احتیاج به مصرف لوازم التحریر ندارند، دوم کاهش قدرت خرید مردم است، بنابراین خانواده ها تلاش دارند تا حد امکان در هزینه های خود صرفه جویی کنند، باوجوداینکه گران شدن لوازم التحریر خارجی مردم را به سمت خرید کالای ایرانی که قیمت مناسب تری دارند سوق داده است، اما به دلیل رکود اقتصادی این محصولات هم خریدار چندانی نداشته است.



محمدرضا صنعت کار رئیس اتحادیه تولیدکنندگان لوازم التحریر مشهد هم بیان نمود: هزینه های تولید لوازم التحریر بالا رفته و قیمت مواد اولیه هم بیشتر شده، قیمت ها تا ۲۰ درصد افزایش داشته، چونکه برای تهیه بعضی از مواد اولیه هیچ یارانه ای در نظر گرفته نشده است.
وی بیان نمود: از طرفی کاهش تقاضای مصرف سبب کاهش فروش لوازم التحریر شده تا جایی که با ۶۰ تا ۷۰ درصد کاهش تقاضا در این صنف روبه رو شده ایم، علاوه بر این، تعطیلی بعضی از واحدهای تولیدی به علت بدهی های بانکی بر مشکلات تولیدکنندگان لوازم التحریر افزوده است.
افزایش سه برابری قیمت لوازم التحریر نسبت به سال گذشته، شرایطی را فراهم نموده که توان خرید را از خانواده ها گرفته و این عدم توان خرید خانواده ها در حوزه لوازم التحریر سبب شده تا با شروع سال تحصیلی جدید فروشندگان لوازم التحریر از فروش پایین خود شاکی و از نبود مشتری گله مند باشند.
از طرفی ادامه آموزش در فضای مجازی خانواده ها را به تهیه تبلت و گوشی موبایل سوق داده، اما قیمت بالای تبلت و گوشی موبایل خانواده ها را با مشکل روبه رو کرده، بنابراین مسؤلان امر باید در جهت رفع این مشکل تدابیری بیندیشند تا از دغدغه خانواده ها برای ادامه تحصیل فرزندان خود بکاهند و دانش آموزان با خیالی آسوده به ادامه تحصیل بپردازند.

1399/06/28
21:57:30
5.0 / 5
1732
تگهای خبر: آموزش , اینترنت , تحصیل , دانش آموز
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۳

لینک دوستان مدیریت آموزش

تگهای مدیریت آموزش

olms.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مدیریت آموزش محفوظ است

مدیریت آموزش

آموزش آنلاین