میرزاده در گفتگو با مهر:

طرحهایی كه دنبال پاك كردن صورت مساله هستند، تعطیلات زمستانی رد است

طرحهایی كه دنبال پاك كردن صورت مساله هستند، تعطیلات زمستانی رد است

مدیریت آموزش: سخنگوی كمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با اشاره به اینكه بحث تعطیلات مدارس یك بار چند ماه پیش به مجلس آمد و رد شد، اظهار داشت: بحث تعطیلی مدارس در زمستان پاك كردن صورت مساله است.



به گزارش مدیریت آموزش به نقل از مهر، این روزها بحث بر سر پیشنهاد سازمان محیط زیست به مجلس برای گنجاندن تعطیلات زمستانی در اوج آلودگی هوای تهران و شهرهای بزرگ و از جانب دیگر زمزمه های مسئولان آموزش و پرورش برای عرضه طرحی در جهت تغییر زمان آغاز سال تحصیلی در مهرماه و باز هم در جهت گنجاندن تعطیلاتی در پاییز و زمستان در تقویم آموزشی است.
میرحمایت میرزاده سخنگوی كمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی درباره هر دوی این مباحث به خبرنگار مهر اظهار داشت: طرح تعطیلات زمستانی یك بار چند ماه پیش در مجلس عنوان شد و رد شد و جدیدا دوباره مطرح نشده است. به هر صورت از نظر ما این طرح و طرح های شبیه به این پاك كردن صورت مساله آلودگی هواست. باید ریشه آلودگی هوا را پیدا نماییم و نه اینكه به این صورت بخواهیم ۴ مشكل دیگر هم در سیستم آموزشی تولید نماییم.
وی ادامه داد: اگر ترافیك هست، ریشه آن را پیدا نماییم. ما به مناطق محروم نرسیدیم و همه را مهاجرت دادیم به تهران و داریم همچنان همان سیاست را دنبال می نماییم. حالا اگر در تهران مشكلی هست كه نمی گردد سیستم آموزشی كل مملكت را به خاطرش عوض نماییم. بعید است چنین سیاستی در مجلس نظر مثبتی داشته باشد چون حلال مشكلات نیست و تنها مدتی صورت مساله را پیش مدیران حذف می كند.
سخنگوی كمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی بیان كرد: اینهمه در طول سال مدارس را به خاطر آلودگی هوا تعطیل می نماییم چه اتفاقی می افتد؟ آیا دانش آموز دیگر در معرض آلودگی نیست؟ خیر او باز هم در تعطیلات همراه والدینش به بازار می رود یا می آید در كوچه بازی می كند. باید یك فكر اساسی برای آلودگی هوا شود.
میرزاده درباره تمایل آموزش و پرورش به اصلاح تقویم آموزشی و آغاز سال تحصیلی زودتر از مهر ماه هم اظهار داشت: آن كسی كه فلسفه تعلیم و تربیت را می داند متوجه است كه كلمه مهر برای شروع سال تحصیلی بسیار مهم است. اینكه ما سال تحصیلی را با مهر و محبت آغاز نماییم. در واقع با یك فرهنگ چنین اتفاقی گره خورده است. ضمن اینكه این تغییرات پیش از این هم تجربه شده بود و شكست خورده است. زمانی ما ۲۰ شهریور سال تحصیلی را شروع كردیم، زمانی ۲۵ و بعد هم ۱۵ شهریور. در زمان دولت شهید رجایی ما تعطیلات نوروز را از ۱۳ روز به ۵ روز كاهش دادیم. همه این آزمون و خطاها شده است و جواب نداده است.
وی افزود: اجازه بدهیم به اصل قضیه دردها به جای این طرح ها بپردازیم. یك تعداد سال متمادی مطالبات فرهنگی را نادیده گرفتیم و بدهی معلم ها را نمی توانیم بدهیم و از جانب دیگر نمی توانیم بحث آلودگی هوا را حل نماییم بعد طرح می دهیم زمان آموزش را جابجا نماییم.
بدهی ۴ ماهه آموزش و پرورش به حق التدریس ها
سخنگوی كمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی همینطور درباره طرح معافیت مدارس از پرداخت قبوض كه در مجلس مطرح است، هم اظهار داشت: باید ببینیم این طرح در صحن مجلس چه نتیجه ای می گیرد اما واقعیت این است كه ما چاره ای جز مجانی كردن حامل های انرژی در مدارس نداریم. آموزش و پرورش وضع مالی اش مناسب نمی باشد و اعتبار مورد نیازش در بودجه نیامده است.
وی ادامه داد: آموزش و پرورش حقوق پرسنل خویش را نمی تواند بدهد. كدام وزارتخانه است كه ۴ ماه باشد حقوق پرسنل خویش را نداده باشد؟ حق التدریس ها از اول مهرماه یك ریال دریافت نكرده اند. چه كسی در این كشور حاضر است یك روز پرداخت حقوقش دیر شود؟ بنابر این با این مشكلات هدف ما از این طرح این است كه حداقل پول حامل های انرژی كه دست وزارتخانه های دیگری است كه وضع مالی اشان بهتر است، برای مدارس مجانی شود. اما در نهایت موقع طرح در صحن مجلس تكلیف آن مشخص می گردد.
استانی شدن بودجه آموزش و پرورش دردسر است
میرزاده در ادامه درباره كلیات بودجه آموزش و پرورش و استانی شدن بودجه به صورت خاص با گلایه از آوردن چنین بحثی در لایحه بودجه آموزش و پرورش بیان كرد: استانی شدن بودجه آموزش و پرورش رای نمی آورد و فكر كنم در كمیسیون تلفیق هم رد شد. انتقال بودجه آموزش و پرورش به استان فقط مشكلات استان را زیاد می كند و عجیب است این را در لایحه آوردند چون بودجه آموزش و پرورش پرداخت حقوق است و ما برای چه باید پرداخت حقوق را استانی نماییم وقتی استاندار نمی تواند درباره اش هیچ تصمیمی بگیرد؟
وی افزود: اگر می خواهیم بودجه ها را استانی نماییم باید بودجه های عمرانی را استانی نماییم و بگوییم هر استان بنا بر جمعیت خود بیاید مسائل مربوط به راه و آب و... را خودش سامان بدهد و بودجه را در اختیارش بگذاریم. پول آموزش و پرورش كه فقط حقوق معلم است را به دست استان دادند یعنی هر كم و كسری بود خود استان یك فكری برایش بكند و این یعنی اضافه كردن مشكلات استان.
سخنگوی كمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در انتها بیان كرد: كسانی كه در بحث های تخصصی اینچنینی در آموزش و پرورش نظر می دهند باید ده و روستا و منطقه و... را دیده باشند. نباید فقط از دور دستی بر آتش داشته باشند و از تهران برای همه كشور طرح عرضه كنند.

1396/10/18
14:44:27
5.0 / 5
4869
تگهای خبر: آموزش و پرورش , تحصیل , مدارس
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۵

لینک دوستان مدیریت آموزش

تگهای مدیریت آموزش

olms.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مدیریت آموزش محفوظ است

مدیریت آموزش

آموزش آنلاین