چند سفارش به دانش آموزان برای جلوگیری از آنفلوآنزا

چند سفارش به دانش آموزان برای جلوگیری از آنفلوآنزا

به گزارش مدیریت آموزش شیوع موج آنفلوآنزا امسال زودتر از سال های قبل در كشور آغاز شد؛ بیماری ای كه بر مبنای اعلام مسؤلان وزارت بهداشت تابحال جان برخی از مبتلایان را گرفته و رعایت نكردن نكات بهداشتی خطر مبتلا شدن به این بیماری را زیاد می كند. با عنایت به گزارش های رسیده در خصوص ابتلای بعضی از دانش آموزان به این بیماری، برخی مناطق آموزش و پرورش هم به منظور پیشگیری از شیوع بیماری، تصمیم به تعطیلی مدارس خود گرفتند.


به گزارش مدیریت آموزش به نقل از ایسنا، حسن ضیاءالدینی، مدیركل دفتر سلامت آموزش و پرورش برای جلوگیری از شیوع آنفلوآنزا سفارش هایی برای دانش آموزان داشت:
۱- علایم و نشانه های آنفلوآنزای H۱N۱ در انسان شبیه نشانه های آنفلوآنزای معمولی انسانی بوده و شامل تب، سرفه، گلو درد، بدن درد، سردرد، لرز و خستگی است؛ بعضی افراد اسهال و استفراغ هم داشته اند. مهمترین نكته بهداشتی در جلوگیری از مبتلا شدن به آنفلوآنزای فصلی شستشوی دستهاست.
۲- رعایت آداب تنفسی بسیار مهم می باشد و افرادی كه گرفتار علایم شبیه این ویروس می شوند باید زمان سرفه وعطسه، دستمالی را جلوی دهان وبینی خود بگیرند و بعد از استفاده دستمال را در پلاستیك گذاشته و به سطل زباله بیندازند.
۳- خود درمانی در مبتلایان به ویروس آنفلوآنزای فصلی، باعث تشدید بیماری و بستری شدن آنها در بیمارستان ها می شود.
۴- مصرف آنتی بیوتیك ها و داروهای كورتوندار برای این بیماران هیچ جایی ندارد و سفارش نمی گردد، چون آنفلوآنزای فصلی یك عفونت ویروسی است و خود به خود بهبود می یابد.
۵- استفاده از استامینوفن ساده، مایعات گرم و استراحت در منزل به این بیماران سفارش می شود و احتیاج به مصرف داروی دیگری نیست.
۶- والدین از حضور فرزند مبتلا به آنفلوآنزا در مدرسه جلوگیری نمایند و بدون نظر پزشك مبادرت به بردن فرزندان خود به مدرسه نكنند، چون این ویروس در ترشحات تنفسی بیمار وجود دارد و امكان دارد دیگر دانش آموزان را هم به این ویروس مبتلا كند.
۷- رعایت نكات دقیق بهداشتی از جانب دانش آموزان، كاركنان مدارس و والدین دانش آموزان باعث فروكش كردن موج آنفلوآنزای فصلی می شود.
۸- دانش آموزان برای حفظ سلامت خود و ایمن شدن در مقابل آنفلوآنزای فصلی هر شب هشت ساعت خواب آرام داشته باشند تا سیستم ایمنی بدن در بهترین وضعیت برای مقابله با ویروس باشد.
۹- دانش آموزان به اندازه كافی و هر روز هشت تا ۱۰ لیوان آب بنوشند تا سموم از بدنشان دفع شود و مخاط های مجاری هوایی و سینوس ها به اندازه كافی مرطوب باشد.
۱۰- تغذیه مناسب (شیر ولبنیات كم چرب) و آمادگی برای مقابله با عفونت، در جلوگیری از آنفلوآنزا مهم می باشد. ازاین رو دانش آموزان با غلات، سبزیجات رنگدانه دار و میوه های غنی از ویتامین تغذیه كنند.
۱۱-دانش آموزان باید حتما از نظر جسمی فعالیت داشته باشند. ورزش ملایم می تواند سیستم ایمنی را از راه افزایش گردش خون و اكسیژن رسانی به بدن تقویت كند؛ برای مثال پیاده روی سریع برای مدت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه سه تا چهار بار در طول هفته به صورت بارز ایمنی بدن را بهبود می بخشد (البته نه در هوای آلوده).
۱۲- زمانی كه ذرات تنفسی انتشار یافته به هوا از راه عطسه و سرفه فرد بیمار، به بینی فرد دیگر برسد، ویروس آنفلوآنزا انتقال می یابد بنابر این دانش آموز بیمار باید از تماس فیزیكی اجتناب كند.



1398/09/15
13:35:31
5.0 / 5
4422
تگهای خبر: آموزش , آموزش و پرورش , دانش آموز , دانش آموزان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۱

لینک دوستان مدیریت آموزش

تگهای مدیریت آموزش

olms.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مدیریت آموزش محفوظ است

مدیریت آموزش

آموزش آنلاین