بخاری غیراستاندارد در ۱۳۶ هزار كلاس

سوز سرما همكلاس دانش آموزان، چراغ علاءالدین رؤیاها را به بادمی دهد

سوز سرما همكلاس دانش آموزان، چراغ علاءالدین رؤیاها را به بادمی دهد

به گزارش مدیریت آموزش فصل زمستان به دومین ماه خود رسیده و همچنان سوزِ سرما همكلاس دانش آموزان است، بعضی از كلاس ها هم با چراغ علاءالدین گرم می شوند تا این دفعه چراغ جادو به جای برآوردن آرزو، رؤیاها را به باد دهد.



خبرگزاری مهر- گروه استان ها: تاریخ را كه ورق می زنیم گاهی با حوادث دردناك و ناگواری روبرو می شویم كه تلخی آنها تا همیشه در ذهنمان خواهد بود و فراموش نمی گردد.
آتش سوزی یك مدرسه دخترانه در روستای شین آباد از توابع پیرانشهر كه ۱۵ آذرماه سال ۱۳۹۱ رخ داد و به علت شعله ور شدن یك بخاری غیراستاندارد نفتی در كلاس برخی از دانش آموزان در آتش سوختند و شماری هم زخمی شدند ازجمله این حوادث ناگوار است كه تا مدت ها و حتی همین امسال بارها رسانه ای شده از یادها نخواهد رفت.
حادثه آتش سوزی در مدرسه ابتدایی شین آباد نخستین و آخرین حادثه از این نوع در كشور نبوده به صورتی كه امسال و در واپسین روزهای آذرماه، حادثه تلخ دیگری در دبستان اسوه زاهدان رقم خورد و براثر آتش سوزی سیستم گرمایشی كلاس ۴ نفر از دانش آموزان گرفتار سوختگی شدند و براثر شدت جراحات فوت كردند.
هدف از ذكر این حوادث كه در سایر استان های كشور رخ داده و بدون شك در حافظه تاریخی مردم باقی خواهد ماند اینكه تاكید شود آموزش وپرورش باید برای استانداردسازی سیستم گرمایشی در سراسر كشور بخصوص مناطق كم برخوردار قدم بردارد تا خدای ناكرده دومینوی این اتفاقات گریبان دیگر استان ها را نگیرد.

آنچه مسلم است در رخ دادان این حوادث نمی توان بی مسئولیتی ها، كم كاری ها و قصور مسئولان آموزش وپرورش را نادیده گرفت چراكه متولیان امر باید در جهت تجهیز مدارس به سیستم های گرمایشی استاندارد اقدام نمایند وگرنه در غیر این صورت باید پاسخگو باشند.
بیش از ۱۰۰۰ مدرسه در شهرستان های استان تهران داریم كه هنوز وسایل گرمایشی و سرمایشی آنها استاندارد نیست حادثه مدرسه اسوه زاهدان یك مرتبه دیگر زنگ خطر وقوع چنین حوادثی را در سایر استان های كشور به صدا درآورد. مدیركل آموزش و پرورش استان كرمان گفته است كه ۲۵۹۶ كلاس در استان كرمان هیچكدام از تجهیزات گرمایش را ندارند و گرمای آنها بیشتر با علاءالدین تامین می شود!
البته این وضعیت فقط خاص استان های محروم نیست، به صورتی كه استاندار تهران می گوید: بیشتر از ۱۰۰۰ مدرسه در شهرستان های استان تهران داریم كه هنوز وسایل گرمایشی و سرمایشی آنها استاندارد نیست. حتماً باید حادثه ناگواری پیش آید تا به فكر استاندارد كردن آنها بیفتیم؟ انگار عادت كرده ایم بعد از وقوع حادثه ناگوار به فكر استاندارد كردن تجهیزات بیفتیم.
در این گزارش به وضعیت سیستم گرمایشی مدارس در بعضی استان های كشور نگاهی می اندازیم.
۵۰۰ مدرسه در البرز نیازمند بخاری استاندارد
محمد دلاوریان مدیركل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان البرز در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اهمیت به كارگیری تجهیزات گرمایشی مجاز و استاندارد در سطح مدارس استان، اظهار نمود: هم اكنون تعداد ساختمان های مدارس دولتی مورداستفاده استان البرز ۸۶۰ مورد است و با احتساب دو نوبتی بودن بعضی از این مدارس تعداد این واحدهای آموزشی بیشتر از یك هزار و ۳۰۰ مدرسه است.
وی اظهار داشت: از سال ۹۲ تابحال كه بحث استانداردسازی سیستم های گرمایشی مدارس مطرح گردیده است از تعداد ۸۶۰ مدرسه ۱۲۷ مدرسه با هزینه ۱۸۰ میلیارد ریال استاندارسازی شده است.

مدیركل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان البرز با این توضیح كه حدود۵۰۰ مدرسه استان نیازمند استانداردسازی سیستم های گرمایشی است، اظهار داشت: هزار میلیارد ریال اعتبار بدین منظور نیاز است.
۱۸۵۶ كلاس درس در ایلام نیازمند استانداردسازی سیستم گرمایشی
محمدرضا حیدری مدیركل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس ایلام در گفتگو با خبرنگار مهر تصریح كرد: در مورد بهینه سازی سیستم گرمایشی مدارس دولتی استان از تعداد شش هزار كلاس درس یك هزار و ۸۵۶ كلاس نیازمند استانداردسازی بهینه و سیستم گرمایشی هستند.
وی اضافه كرد: مبلغی كه برای این مورد در نظر گرفته شده ۳۲۰ میلیون ریال است كه از سازمان مركزی ابلاغ گردیده و در صورت تأمین اعتبار در طول سه سال می توانیم این تعداد كلاس درس را به سیستم استانداردسازی بهینه گرمایشی مجهز نماییم.
حیدری خاطرنشان كرد: این تعداد هم بیشتر مربوط به مدارس قدیمی و فرسوده و تخریبی هستند كه باید راه اندازی و مورد بازسازی قرار گیرند.
سیستم های گرمایشی غیرمجاز در ۱۷۹ محیط آموزشی خراسان جنوبی
محمدعلی واقعی مدیركل آموزش وپرورش خراسان جنوبی اظهار نمود: استفاده از هر وسیله گرمایشی به جز سیستم گرمایشی مركزی، بخاری تابشی و بخاری نفتی كاربراتوری استاندارد در مدارس ممنوع می باشد.
وی با اشاره به بازدید از مدارس استان پیرامون بررسی سیستم های گرمایشی اضافه كرد: اكیپ های واحدهای نظارتی آموزش وپرورش استان در۱۲شهرستان و منطقه از مدارس و فضاهای آموزشی استان بازدید كردند.
وی افزود: در این بازدید مشخص شد كه مدیران ۱۷۹ مدرسه استان از بخاری های غیرمجاز در محیط های آموزشی نظیر بخاری گازی، تیوست و چراغ های گرم كن استفاده می نمایند.

مدیركل آموزش وپرورش خراسان جنوبی ضمن تاكید بر تخلف بودن استفاده از بخاری گازی، تیوست و چراغ های گرم كن در مدارس و مراكز پیش دبستانی، خاطرنشان كرد: بیشتر مدیران این مدارس بخصوص در مدارس غیردولتی و پیش دبستانی ها از بخاری گازی استفاده می نمایند.
وی بیان داشت: هرچند این نوع بخاری ها دارای برچسب ایمنی و مهر استاندارد هستند اما بر مبنای مبحث ۱۷ قرارداد آیین نامه مقررات ملی ساختمان ایران نصب هرگونه وسیله گرمایشی گازسوز شامل بخاری، پكیج و آب گرم كن در داخل فضای ساختمان های عمومی نظیر مدارس، مهدكودك ها و مراكز نگهداری بیماران و سالمندان اكیداً ممنوع می باشد.
دبیر شورای آموزش وپرورش خراسان جنوبی با بیان این كه در این بازدیدها بر تعویض بخاری های گازی با بخاری های تابشی با نفتی كاربراتوری استاندارد تاكید شده است، عنوان كرد: هم اكنون ۷۵ درصد مدارس استان مجهز به سیستم گرمایش مركزی هستند.
وی افزود: ۲۵ درصد باقی مانده به علت نبود منابع مالی كافی از بخاری های تابشی و یا بخاری های نفتی كاربراتوری استاندارد استفاده می نمایند.
۱۹۵۸ كلاس درس در كرمان از بخاری نفتی استفاده می كنند
غلامرضا رجایی مدیركل سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان كرمان بیان داشت: طی سال های اخیر به دلیل استاندارد نبودن سیستم های گرمایشی در مدارس كشور شاهد اتفاقات ناگواری بودیم كه دانش آموزان و خانواده های آنها را تحت تأثیر قرار داده است.
وی افزود: در این راستا از سال ۹۲ مصوبه ای از جانب مجلس تصویب گردید كه طی آن باید تمامی مدارس سطح كشور به سیستم های گرمایشی استاندارد مجهز شوند.
وی به سیستم گرمایشی استاندارد اشاره نمود و اضافه كرد: منظور از سیستم گرمایشی استاندارد یعنی سیستمی كه منبع تولید گرما و انرژی از فضای آموزشی دور باشد و هیچ شعله ای داخل آن نباشد و به صورت متمركز باشد كه گرما به سمت كلاس ها هدایت شود.

مدیركل سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان كرمان اظهار داشت: از زمانی كه این طرح شروع شد ما در سطح استان آغاز به شناسایی مدارس فاقد سیستم گرمایشی غیراستاندارد كردیم كه بیشتر از ۱۵ هزار كلاس فاقد این سیستم بودند. در آنها تعدادی كلاس وجود داشت كه سیستم گرمایشی واقعاً غیراستاندارد و خطرآفرین بودند كه در اولویت كار قرار داده شدند.
رجایی تصریح كرد: در چهار سال قبل تلاش كردیم تمامی كلاس هایی كه به سیستم های غیر استاندار مجهز بودند از سیستم خارج و استانداردسازی شوند.
رجایی افزود: علیرغم همه پیگیری ها و تلاش های صورت گرفته هنوز شاهد این هستیم كه در سطح استان برخی از كلاس ها مجهز به سیستم های گرمایشی نفتی و گازی هستند.
وی اظهار داشت: بعضی از مدارس در استان كرمان فاقد سیستم گرمایشی هستند كه عمدتاً این مدارس در مناطق جنوب و شرق قرار دارند و دمای هوا بالا یا تعداد كلاس ها كم است.
مدیركل سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان كرمان اظهار داشت: حدود دو هزار و ۹۴۳ كلاس درس داریم كه مجهز به سیستم گرمایشی توسط بخاری گازی و تعداد هزار و ۹۵۸ كلاس دارای بخاری نفتی هستند.
وعده ۴ سال آینده برای تجهیز همه مدارس كرمانشاه به سیستم گرمایشی ایمن
مرزبان نظری مدیركل نوسازی مدارس استان كرمانشاه در گفتگو با خبرنگار مهر تصریح كرد: در پنج سال قبل ۱۲ هزار و ۲۰۰ كلاس درس با اعتبار ۳۵ میلیارد تومان به سیستم گرمایشی ایمن مجهز شدند.
در حال حاضر مدارس باقی مانده یا در روستاهایی هستند كه تعداد كلاس های آنان پایین است یا هنوز گازرسانی نشده اندوی با اشاره به اینكه هم اكنون ۲۵۰۰ كلاس درس باقی مانده كه آنان هم از سیستم گرمایشی بخاری استاندارد برخوردار می باشند، اضافه كرد: در صورت تأمین اعتبار تا چهار سال آینده شاهد اتمام پروژه تجهیز مدارس به سیستم گرمایشی ایمن هستیم.
مدیركل نوسازی مدارس استان كرمانشاه با تاكید بر اینكه هیچ بخاری غیراستانداردی در مدارس استان كرمانشاه تعبیه نشده است، اظهار داشت: اعتبار موردنیاز برای تجهیز مدارس باقی مانده ۲۵ میلیارد تومان است.
وی با اشاره به اینكه مدارس با دو كلاس به بالا در روستاهای برخوردار از نعمت گاز در اولویت تجهیز به سیستم گرمایشی هستند، بیان كرد: هم اكنون مدارس باقی مانده یا در روستاهایی هستند كه تعداد كلاس های آنان پایین است یا هنوز گازرسانی نشده اند.
نظری با اشاره به اینكه هم اكنون ۳۸۰ كلاس درس برای تجهیز به سیستم گرمایشی ایمن در دست اقدام است، خاطرنشان كرد: در مناطق زلزله زده حدود ۶۸ مدرسه آماده بهره برداری است كه همگی به سیستم گرمایشی ایمن و تجهیز شده اند.
سیستم گرمایشی ۸۱۸ مدرسه استان گیلان باید استاندارد شود
علی اوسط اكبری مقدم سرپرست اداره كل نوسازی مدارس استان گیلان با اشاره به اقدامات انجام شده در جهت استانداردسازی وسایل گرمایشی واحدهای آموزشی استان، بیان كرد: هم اكنون سیستم گرمایشی پنج هزار و ۵۲۵ كلاس درس با اعتباری بالغ بر ۵۴۱ میلیارد ریال استانداردسازی شده است.

وی در ادامه با اشاره به اینكه باید سیستم گرمایشی ۸۱۸ مدرسه دیگر هم استانداردسازی شود، اضافه كرد: استانداردسازی این واحدهای آموزشی نیازمند اعتباری بالغ بر ۱۱۲میلیارد تومان است.
سرپرست اداره كل نوسازی مدارس گیلان با اشاره به اینكه ۲۸۴ مدرسه با بخاری نفتی گرم می شوند، خاطرنشان كرد: تمام تلاش خویش را به كار می گیریم كه همه بخاری های نفتی را از مدارس استان جمع آوری نماییم.
سیستم گرمایشی ۷۰۰۰ كلاس لرستان استاندارد نیست
محمد چگنی مدیركل نوسازی مدارس لرستان در این رابطه در سخنانی با اشاره به اینكه با اعتباری كه داشته ایم توانسته ایم تابحال نزدیك به ۴۵۰ كلاس درس را به سیستم گرمایشی مجهز نماییم، تصریح كرد: امسال اعتباراتی كه به ما ابلاغ گردیده است، چشمگیر نیست.
وی بیان كرد: بر مبنای برآوردی كه داشته ایم در سطح استان نزدیك به هفت هزار كلاس نیازمند به استانداردسازی به سیستم های گرمایشی هستند و با اعتباراتی كه در این زمینه ابلاغ گردیده به چالش برخورده ایم.
مدیركل نوسازی مدارس لرستان در ادامه سخنان خود، تاكید كرد: به احتمال زیاد نتوانیم به میزان سال قبل گرمایش كلاس های درس را فراهم نماییم.
چگنی اعتبار موردنیاز برای تجهیز این تعداد كلاس درس به سیستم های گرمایشی را ۱۴۰ تا ۱۵۰ میلیارد تومان اعلام نمود و اظهار داشت: البته متأسفانه با جهش ارزی كه داشته ایم قیمت قطعات و وسایل تأسیساتی سیستم های گرمایشی هم چند برابر شده است.
یك درصد مدارس همدان بخاری نفتی كاربراتوری دارند
مدیركل تعمیر، تجهیز و نوسازی مدارس همدان بابیان اینكه از سال ۹۶ حذف بخاری های نفتی از مدارس استان همدان كلید خورد، تصریح كرد: در همین سال ۳۶۸ مدرسه دارای بخاری نفتی كاربراتوری استاندارد بودند كه برای حذف بخاری های نفتی برنامه ریزی هایی صورت گرفت و با همكاری مسئولان و تخصیص اعتبارات تعداد مدارس نفت سوز استان همدان به ۲۴ مدرسه كاهش پیدا كرد.

فرزاد تیموری بابیان اینكه دهه فجر امسال وضعیت گرمایشی ۲۴ مدرسه هم از نفتی به گازی یا شوفاژ برقی تغییر خواهد نمود و استان همدان در مناطق سردسیر نخستین استانی است كه بخاری های نفتی را از مدارس حذف خواهد كرد، اظهار داشت: قرارداد خرید این نوع بخاری با شركت بخاری سازی واقع در شهرستان رزن منعقدشده و عملیات نصب این بخاری ها در مدارس آغازشده و تلاش می گردد به مرور این بخاری ها جایگزین بخاری های گازی دودكش دار معمولی در مدارس شوند.
وی بابیان اینكه سیستم گرمایشی ۷۰ درصد مدارس استان همدان شوفاژ و پكیج است و حدود ۲۹ درصد هم از بخاری های گازی استاندارد بهره می برند، تصریح كرد: كمتر از یك درصد مدارس استان همدان از سیستم گرمایشی بخاری نفتی كاربراتوری استفاده می نمایند كه تا آخر اجرای طرح ملی استانداردسازی سیستم گرمایشی مدارس، این سیستم تغییر می كند.
وی با اشاره به اینكه این تعداد شامل ۲۴ مدرسه در روستاهای دورافتاده و اغلب یك كلاسه هستند، عنوان كرد: امسال ۳۰ میلیارد ریال از اعتبارات ملی برای استانداردسازی سیستم گرمایشی مدارس استان همدان تخصیص یافته است.
بنابراین گزارش در حالی معاون عمرانی وزیر آموزش وپرورش می گوید سیستم گرمایشی ۱۳۶ هزار كلاس درس در مدارس كشور همچنان غیراستاندارد است، باید منتظر ماند و دید وعده متولیان برای استانداردسازی سیستم گرمایشی مدارس طی سه سال آینده محقق می گردد و یا بازهم باید شاهد تكرار حوادث شین آباد و مدرسه اسوه زاهدان در دیگر مناطق ایران باشیم.

1397/11/01
14:18:19
5.0 / 5
4235
تگهای خبر: آموزش , آموزش و پرورش , توسعه , دانش آموز
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۴

لینک دوستان مدیریت آموزش

تگهای مدیریت آموزش

olms.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مدیریت آموزش محفوظ است

مدیریت آموزش

آموزش آنلاین