چالش های لباس فرم مدارس بررسی شد

گردش مالی ۱۰۰۰ میلیاردی لباس فرم مدارس، برپایی نمایشگاه های مدرسه ای حجاب و عفاف

گردش مالی ۱۰۰۰ میلیاردی لباس فرم مدارس، برپایی نمایشگاه های مدرسه ای حجاب و عفاف

مدیریت آموزش: معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به برپایی نمایشگاه های مدرسه ای حجاب و عفاف اظهار داشت: امسال در ۱۵۰۰ مدرسه ابتدایی، هر هفته یك روزنامه دیواری رونمایی و نصب می گردد و ۲۵ روزنامه دیواری داریم كه الگوها و داستان ها و نمادهای خوبی در آن عرضه شده است.


به گزارش مدیریت آموزش به نقل از ایسنا، علیرضا كاظمی با اشاره به چالش های پوشش در فضای آموزشی اظهار نمود: توسعه فرهنگ حجاب و عفاف از اولویت های ویژه ماست. پوشش را نمی توان از فرهنگ یك جامعه جدا كرد. لباس نقش جدی در آرامش روحی، روانی و آراستگی افراد دارد و مبین نگرش درونی و باورهای آنها در حوزه سبك زندگی است.
وی ادامه داد: ما چگونگی انتخاب پوشش در مدارس را بعنوان تكلیف در قوانین و آیین نامه های اجرایی مدارس دنبال می نماییم و هدف غایی ما نهادینه سازی فرهنگ حجاب و عفاف است.
معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینكه ۳۵۱ برنامه ذیل شش زیر نظام سند تحول دیده شده است كه از این تعداد حدود ۴۰ برنامه جزو وظایف معاونت پرورشی است اظهار داشت: از این تعداد هم چهار برنامه یعنی ۱۰ درصد به مبحث حجاب و عفاف برمی گردد. ما برنامه های مهمی را در دستوركار داریم كه تدوین خصوصیت های پوشش مناسب، متنوع، زیبا، آراسته و مبتنی بر فرهنگ ایرانی و اسلامی و مراحل رشد دانش آموزان و متناسب با تفاوت های فرهنگی از این جمله است.



لباس فرم مدارس، علت حجاب گریزی نیست

كاظمی افزود: تعیین رنگ و نوع لباس در اختیار شورای مدارس است و امروزه تنوع رنگ در لباس فرم مدارس قابل مشاهده می باشد. درباره قیمت و هزینه تمام شده هم شورای مدرسه رعایت حال عموم دانش آموزان را می كند. ضمن آنكه كارگروه فرم مدارس در مناطق آموزش و پرورش فعال می باشند. این كار گروه ها با همكاری اتحادیه پوشاك، كارگاههایی كه قابلیت تولید دارند را شناسایی و سبدی از جنس و مدل در رنگ های متفاوت عرضه می كنند.
وی با تاكید بر اینكه باید به سمتی برویم كه ذائقه دانش آموزان را ببینیم در واكنش به این گفته كه "فرم مدارس از عوامل حجاب گریزی در دانش آموزان است" اظهار داشت: اتفاقا تنها جایی كه در آن دانش آموزان با حجاب انس می گیرند در مدرسه و در قالب همین پوشش و فرم مدرسه است. لباس فرم مدارس در نهادینه شدن فرهنگ حجاب و عفاف اثر دارد. البته قبول دارم امكان دارد لباس باب طبع برخی دانش آموزان به لحاظ جنس نباشد اما حجاب گریز نیست. قبول داریم كه باید الگوهای جدیدتر و مناسب تری مناسب با زیستگاه و محل سكونت و فرهنگ بومی دانش آموزان انتخاب نماییم تا انس و الفت با حجاب بیشتر شود.
معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش اعلام نمود: یكی از برنامه های ما كه رونمایی خواهد شد برپایی نمایشگاه های مدرسه ای حجاب و عفاف است. علاوه بر این امسال در ۱۵۰۰ مدرسه ابتدایی، هر هفته یك روزنامه دیواری رونمایی و نصب می گردد و ۲۵ روزنامه دیواری داریم كه الگوها و داستان ها و نمادهای خوبی در آن عرضه شده است. جشنواره مد و لباس را هم حتما با كمك معاونت آموزشی و كاردانش كه تولیدكننده بخشی از لباس فرم مدارس اند دنبال می نماییم تا جشنواره مد و لباسی تولید نماییم كه مدارس از مدلهای موجود استفاده كنند.
كاظمی با اشاره به اینكه همیشه برای فعالیت فرهنگی نیاز به منابع مالی داشته ایم و از كمیسیون فرهنگی تقاضای برگزاری جلسه مشترك كرده ایم تا بتوانیم اقدامات را به شكل بهتری دنبال نماییم اظهار داشت: امسال آمار دانش آموزان به بیش از ۱۴ میلیون رسیده است. آنها در مراحل رشد هستند و امكان دارد لباس فرم سال بعد كوچك شود. این مسئله از حیث اقتصاد خانواده مهم می باشد.


امیدوارم معیشت معلمان به سطحی برسد كه بتوانند هر هفته یك كت و شلوار شیك بپوشند

وی در واكنش به گلایه برخی دانش آموزان از شیك پوش و خوش پوش نبودن برخی معلمان خود اظهار نمود: فكر نمیكنم كسی از شیك پوشی بدش بیاید. امیدوارم معیشت معلمان به سطحی برسد كه بتوانند هر هفته یك كت و شلوار شیك بپوشند. این مورد را نمی توان جدای از اقتصاد فرهنگیان تحلیل كرد. با همه اینها باز هم معلمان الگوهای ماندگار گفتار، پوشش و كردار در دانش آموزان و پایگاه های مرجع آنها هستند.
معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش اضافه كرد: جامعه ما دچار تعارضات مختلف است و یكی از دلایل بدحجابی ناشی از همین تعارضات در نهادهای خانواده، مدرسه و جامعه است. به شدت به كمك خانواده ها در این زمینه نیازمند داریم. در حوزه حجاب همواره دچار افراط و تفریط شدیم كه یك علت آن ناشی از فقدان درك درست از مسئله حجاب است. در فضای مدارس مسئله پوشش و حجاب مانند نماز یك مسئله درونی بوده و طبیعتا اجبار بردار نیست. باآنكه در جایی كه ساختارها و هنجارهای جامعه خدشه دار شود قانون برخورد می كند، اما معتقدیم روش های اقناعی، پرهیز از بایدها و نبایدها و توجه به سلیقه دانش آموزان، زیبایی و توجه به پوشش بومی و منطقه ای باید مورد توجه قرار گیرد. تحقیقات نشان داده است بی حجابی و فقدان پوشش مناسب عامل ۷۵ درصد برخی صدمه های اجتماعی و بیش از ۷۰ درصد مزاحمت ها برای خانواده هاست.


معرفی طراحان لباس به مدارس

به گزارش مدیریت آموزش به نقل از ایسنا، حمید قبادی، دبیر كارگروه ساماندهی مدولباس وزارت ارشاد هم با اشاره به اینكه طبعا دامنه آموزش و پرورش گسترده است و مخاطبان بسیار دارد و می طلبد به مقوله پوشش در مدارس توجه مضاعفی صورت گیرد اظهار داشت: قانون این امكان را فراهم نموده تا به این امر در كارگروه مد و لباس كه آموزش و پرورش هم عضو آن است توجه ویژه شود. شاید به دلیل كثرت مسائل در آموزش و پرورش كم كاری در حوزه ساماندهی پوشش مدارس صورت گرفته باشد.
وی ادامه داد: مبنای ما قانون ساماندهی مد و لباس است كه به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده و در ماده ۷ آیین نامه اجرایی آن، وظایف دستگاه ها روشن شده است. یكی از اعضای مهم این كارگروه، وزارت آموزش و پرورش است تا به اقتضای جمعیتی، سنی، جنسیتی و جغرافیایی برای طراحی و تهیه فرم لباس مدارس اقدام نماید.
دبیر كارگروه ساماندهی مدولباس وزارت ارشاد با اشاره به اینكه دو سه ماهی است با همكاری استانداران هرمزگان، كرمانشاه و سیستان و بلوچستان این امكان فراهم گشته است كه كارمندان در محیط های اداری و... با لباس بومی حضور پیدا كنند. آموزش و پرورش هم باید این اجازه را بدهد كه دانش آموزان با لباس بومی به مدارس بیایند اظهار نمود: بیش از صد جلسه درباره پوشش در مدارس داشته ایم. یكی از اشكالات به واگذاری انتخاب پوشش به شورای مدرسه برمی گردد، چونكه اولیا و مربیان به دلیل عدم تحمیل هزینه مازاد بر خانواده ها به دنبال لباس با قیمت مناسب می گردند و مدل و كیفیت مناسب در اولویت های بعدی قرار می گیرد.
قبادی اضافه كرد: رعایت اصل طراحی در پوشش دانش آموزان بسیار مهم می باشد. به مدیران مدارس پیشنهاد می كنم از طراحان لباس استفاده كنند. حاضریم برای هر مدرسه یك تا سه طراح معرفی نماییم تا پیش از سفارش به تولیدكننده لباس های مناسب طراحی نمایند. همینطور آمادگی داریم نمایشگاه لباس مدارس را برگزار نماییم.
وی در پاسخ به اینكه مدیران مدارس چگونه می توانند از طراحان لباس مناسب برای طراحی لباس فرم مدارس استفاده كنند اظهار داشت: ۶۶۷۲۳۸۱۱ شماره تماس دفتر بنده است. هر طرحی انتخاب گردد در هزینه آن هم مساعدت می نماییم.


گردش مالی ۱۰۰۰ میلیاردی لباس فرم مدارس


دبیر كارگروه ساماندهی مدولباس وزارت ارشاد با اشاره به اینكه اگر سرانه هر فرم مدرسه را ۱۰۰ هزار تومان و به صورت متوسط برای ۱۰ میلیون دانش آموز در نظر بگیریم، ۱۰۰۰ میلیارد تومان گردش مالی این حوزه است اظهار داشت: نمی توان از این مورد مهم غفلت كرد. یك بحث دیگر این است كه صرف نظر از شكل لباس باید به تناسب آن با موارد مختلف همچون تغییر فصل توجه كرد. هیچ شغلی نیست كه لباساش به تناسب فصل تغییر نكند. پلیس هم لباسش متناسب با فصل عوض می گردد.
دبیر كارگروه ساماندهی مدولباس وزارت ارشاد با اشاره به اینكه برخی مناطق اجبار می كنند مدارس تا سقف قیمتی مشخصی به لباس فرم اختصاص دهند اظهار داشت: بعنوان مثال وقتی اصرار می گردد لباس فرم از ۳۵ هزار تومان بیشتر نباشد، اتحادیه و تولید كننده های منتخب ما ضعیفترین جنس را در نظر می گیرند و این به جز انزجار از لباس فرم چیز دیگری به دنبال ندارد. ضمن آنكه اگر جنس لباس مناسب نباشد امكان دارد سبب بیماری و حساسیت هم بشود.
قبادی با اشاره به اینكه اهداف غایی ما تحقق حجاب و عفاف است، در پاسخ به گلایه برخی دانش آموزان از خوش تیپ و خوش لباس نبودن معلم هایشان اظهار داشت: در آیین نامه صراحتا دستورالعمل برگزاری سالانه لباس مدارس ویژه دانش آموزان و معلمان را داریم. البته گلایه بچه ها به معنای این نیست كه معلم ها اصول پوشش مناسب را بلد نیستند بلكه باید این دانش و آگاهی را تكمیل نماییم. همینطور باید كمك نماییم قدرت انتخاب بچه ها و خانواده ها ارتقا یابد كه اینها هیچ كدام به معنای حذف فرهنگ حجاب و عفاف نیست.
دبیر كارگروه ساماندهی مدولباس وزارت ارشاد در برنامه تلویزیونی پرسشگر اضافه كرد: در ماده ۹ آیین نامه آمده دستگاه ها می توانند از محل اعتبارات رفاهی خود بخشی را به لباس فرم شاغلان اختصاص دهند. ما نمایشگاه لباس كتابداران را داشتیم كه به همت نهاد كتابخانه های عمومی برگزار گردید. آنها لباس های منتخب را در پرتال داخلی گذاشتند و كتابداران از بین آنها رای دادند و دو مدل اول به تولید انبوه رسید و الان چند استان هم در حال استفاده از آنها هستند.



5.0 / 5
4759
1397/06/17
18:59:38
این مطلب مدیریت آموزش برایتان مفید بود؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید

لینک دوستان مدیریت آموزش

تگهای مدیریت آموزش

olms.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مدیریت آموزش محفوظ است

مدیریت آموزش

آموزش آنلاین