توقف جذب سربازمعلم تاثیری بر کمبود نیروی انسانی مدارس ندارد

توقف جذب سربازمعلم تاثیری بر کمبود نیروی انسانی مدارس ندارد

به گزارش مدیریت آموزش، رئیس مرکز برنامه ریزی منابع انسانی و امور اداری وزارت آموزش وپرورش اظهار داشت: خروج نیرو های سربازمعلم مشکل خاصی برای آموزش وپرورش ایجاد نخواهد کرد.


مدیریت آموزش به نقل از خبرنگاران جوان: علی باقرزاده، رییس مرکز برنامه ریزی منابع انسانی و امور اداری آموزش و پرورش در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان با اشاره به الزامات قانونی انتخاب مدیران مدارس اظهار داشت: پروسه انتخاب مدیران به شکلی طراحی شده که تمامی داوطلبان باید در یک سازوکار رقابتی شرکت نمایند. بر این اساس، اولین مرحله شامل آزمون کتبی تخصصی است که بر مبنای نمرات، افراد برتر برای مرحله دوم انتخاب می شوند.
رییس مرکز برنامه ریزی منابع انسانی و امور اداری آموزش و پرورش با تکیه بر شفافیت این پروسه اضافه کرد: متقاضیان از همان اول از راه دفترچه آزمون باخبر هستند که پذیرش به شکل چند برابر ظرفیت انجام می پذیرد. بعنوان مثال، اگر در یک رشته محل دو نفر مورد نیاز باشد، چهار نفر برای مصاحبه دعوت می شوند؛ ازاین رو داوطلبان آگاه هستند که از این مقدار، تنها دو نفر پذیرفته خواهند شد.
باقرزاده اشاره کرد: داوطلبی که در مرحله نخست (آزمون کتبی) حد نصاب را کسب کرده اما در مرحله دوم (مصاحبه) پذیرفته نشده، نمی تواند مطالبه ای برای استخدام داشته باشد، چونکه ظرفیتهای استخدامی محدود و مشخص است. او همینطور در مورد سهمیه های قانونی، همچون سهمیه ۵ درصدی معلولین، اظهار داشت: این سهمیه ها مطابق قانون رعایت شده و امکان جابجایی ظرفیت ها به سایر گروه ها وجود ندارد.
وی ادامه داد: اکنون یک میلیون و ۶۱ هزار نفر از آموزش و پرورش حقوق دریافت می کنند.
وی با اشاره به اینکه همه این افراد در کلاس های درس حضور ندارند، اضافه کرد: از این مقدار، حدود ۱۱۷ هزار نفر دانشجومعلم دانشگاه فرهنگیان هستند که حقوق دریافت می کنند، اما هنوز وارد چرخه تدریس نشده اند و از نظر نیروی انسانی آموزشی، موجودی غیرمؤثر محسوب می شوند.
باقرزاده اضافه کرد: علاوه بر دانشجومعلمان، برخی از حقوق بگیران آموزش و پرورش را جانبازان حالت اشتغال و افرادی با بیماریهای صعب العلاج می سازند که به علت شرایط خاص امکان حضور در کلاس درس را ندارند.
رییس مرکز برنامه ریزی منابع انسانی و امور اداری وزارت آموزش و پرورش اظهار داشت: خروج نیرو های سربازمعلم مشکل خاصی برای آموزش و پرورش ایجاد نخواهد کرد.
وی توضیح داد: تعداد نیرو هایی که از این محل از سیستم خارج می شوند حدود دو هزار و ۲۰۰ نفر است که در مقایسه با مجموع حدود یک میلیون نیروی انسانی آموزش و پرورش، رقم قابل توجهی محسوب نمی شود.
باقرزاده با اشاره به آمار بازنشستگی فرهنگیان اظهار داشت: آموزش و پرورش هر سال حدود ۳۲ هزار نفر بازنشسته دارد؛ ازاین رو تعداد سربازمعلمان خیلی کمتر از آمار بازنشستگان سالانه است و برنامه ریزی موردنیاز برای جایگزینی نیرو های مورد نیاز به انجام می رسد.
حرف آخر اینکه بر این اساس، مرحله اول شامل آزمون کتبی تخصصی است که بر اساس نمرات، افراد برتر برای مرحله دوم انتخاب می شوند.
رئیس مرکز برنامه ریزی منابع انسانی و امور اداری آموزش وپرورش با تأکید بر شفافیت این فرایند افزود: متقاضیان از همان اول از طریق دفترچه آزمون آگاه هستند که پذیرش بشکل چند برابر ظرفیت انجام می پذیرد. به عنوان مثال، اگر در یک رشته محل دو نفر مورد نیاز باشد، چهار نفر برای مصاحبه دعوت می شوند؛ به این جهت داوطلبان آگاه هستند که از این مقدار، تنها دو نفر پذیرفته خواهند شد.
باقرزاده اشاره کرد: داوطلبی که در اولین مرحله (آزمون کتبی) حد نصاب را کسب کرده اما در مرحله دوم (مصاحبه) پذیرفته نشده، نمی تواند مطالبه ای برای استخدام داشته باشد، چراکه ظرفیت های استخدامی محدود و مشخص است.


منبع:

0.0 / 5
3
1405/05/08
16:14:51
تگهای خبر: آزمون , آمار , آموزش , آموزش و پرورش
این مطلب مدیریت آموزش برایتان مفید بود؟
(0)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید

لینک دوستان مدیریت آموزش

تگهای مدیریت آموزش

olms.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مدیریت آموزش محفوظ است
مدیریت آموزش: دانش را به اشتراک بگذارید، آینده را بسازید (olms.ir)

مدیریت آموزش

آموزش آنلاین