ظفرقندی مطرح كرد

دانشگاه ها باید از فضای کلاسیک خارج و به ارتقاء سلامت جامعه بپردازند

دانشگاه ها باید از فضای کلاسیک خارج و به ارتقاء سلامت جامعه بپردازند

به گزارش مدیریت آموزش، وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی بر ضرورت تغییر نقش دانشگاه ها از آموزش های سنتی به فعالیتهای تاثیر گذار در ارتقاء سلامت عمومی تاکید کرد.


به گزارش مدیریت آموزش به نقل از ایسنا، محمدرضا ظفرقندی، وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی، در نوزدهمین جشنواره آموزشی که در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد، از نقش برجسته این دانشگاه در رشد علمی و پزشکی کشور قدردانی نمود.
وی ضمن اشاره به این که این دانشگاه یکی از مراکز درخشان علمی کشور است، عنوان کرد: اساتید دانشگاه شهید بهشتی همواره در خدمت به مردم و توسعه علمی کشور نقش بسزایی داشته اند.

تقدیر از اساتید پیشکسوت و تاثیر آنان بر جامعه

ظفرقندی در این مراسم، یاد و خاطره مرحوم جناب آقای دکتر کلانتری، استاد پیشکسوت دانشگاه، را گرامی داشت و از ایشان بعنوان فردی دلسوز که تمام عمر خویش را برای علم و مملکت صرف کرده است، یاد کرد.
وزیر بهداشت همینطور تاکید کرد: آن چه که از اساتید گرانقدر بعنوان میراث باقی می ماند، همانا خیر و آثار ماندگاری است که از خود به جا می گذارند.

لزوم ارتقاء سرمایه اجتماعی در جامعه علمی کشور

او همینطور بر اهمیت توجه به سرمایه اجتماعی و علمی در جامعه دانشگاهی تاکید کرد و اظهار داشت: هیئت علمی باید از اعتماد و احترام بیشتری در کشور برخوردار باشد. اگر این اعتماد افزایش یابد، خیلی از مشکلات مالی هم قابل حل خواهد بود.

مشکلات مالی دانشگاه ها و بحران های موجود در قسمت سلامت

وزیر بهداشت در ادامه به مشکلات مالی و بدهی های دانشگاه ها اشاره نمود و اظهار داشت: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با ۹۷ هزار میلیارد تومان بدهی دارویی و پیمانکاری مواجه می باشد. این مسایل باید شناسایی و صدمه شناسی شوند تا چاره هایی برای آنها پیدا نماییم.

ظفرقندی همینطور به چالش های گسترده تر در حوزه سلامت اشاره و خاطرنشان کرد: مشکلات اجتماعی و زیست محیطی بسیاری داریم که ۷۵ درصد مسایل حوزه سلامت از خارج این حوزه نشأت می گیرند. برای نمونه، هر ساله ۷۰۰ هزار کودک در جهان به علت آلودگی هوا جان خویش را از دست می دهند.

تأکید بر بهبود شرایط برای آینده دانشگاه ها و نظام سلامت

وزیر بهداشت ضمن تشکر از زحمات دکتر زاده و تیم اجرایی دانشگاه شهید بهشتی، به اهمیت بالای آقای دکتر قیداری در هدایت دانشگاه اشاره نمود و اضافه کرد: امیدوارم ایشان با کمک همکاران و با خرد جمعی، دانشگاه شهید بهشتی را به سمت موفقیت های بیشتر هدایت کنند.

ضرورت هم افزایی و مشارکت عمومی برای حل مشکلات دانشگاه ها

ظفرقندی بر لزوم همکاری و مشارکت عمومی در حل مشکلات دانشگاه ها و بخش سلامت تاکید کرد و اظهار داشت: اگر مشارکت جمعی و هدف گذاری درست وجود داشته باشد، می توانیم به نتایج مثبتی دست پیدا کنیم و مشکلات را مرتفع نماییم.

آلودگی هوا و ترافیک، چالش های عمده سلامت در کشور

محمدرضا ظفرقندی، وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی، در ادامه سخنان خود به بحران های زیست محیطی و تاثیر آنها بر سلامت اشاره نمود و اظهار داشت: ۷۰۰ هزار نفر در جهان هر سال به علت آلودگی هوا جان خویش را از دست می دهند. در کشور ما هم ۵۰ هزار مرگ ومیر هر سال منتسب به آلودگی هوا است و بیشتر از ۲۰ هزار نفر هم در اثر تصادفات جاده ای و ترافیک جان خویش را از دست می دهند.

مسائل زیست محیطی فراتر از وزارت بهداشت

ظفرقندی ضمن اشاره به این که این مشکلات فراتر از اختیارات وزارت بهداشت هستند، خاطرنشان کرد: این مسایل تنها در حیطه وزارت خانه های سلامت قابل حل نیستند. برخی کشورها و شهرها که دو برابر جمعیت دارند، این مشکلات را حل کرده اند و ما هم می توانیم با تغییرات در سیستم های مختلف، به این مشکلات رسیدگی نماییم.
نقش دانشگاه ها در افزایش سواد سلامت جامعه
او همینطور به نقش مهم دانشگاه ها در ارتقاء سواد سلامت جامعه اشاره نمود و اظهار داشت: دانشگاه ها باید فراتر از تدریس در کلاس ها و آموزش های سنتی عمل کنند. باید به شکل جدی به آموزش سواد سلامت برای جامعه بپردازند تا مردم توانایی تشخیص بیماری ها و جلوگیری از آنها را داشته باشند. اگر مردم بتوانند با کوچک ترین علایم بیماری های خطرناک مانند سرطان به پزشک رجوع کنند، از بروز بیماری های پیشرفته جلوگیری خواهد شد.
تغییر نگاه به آموزش و بهداشت عمومی
وزیر بهداشت در ادامه اظهار داشت: ما باید نگاهمان به دانشگاه ها و آموزش های سلامت تغییر کند. دانشگاه ها باید به جای محدود شدن به فضای کلاس درس، به فضایی تبدیل شوند که بتوانند سطح سواد سلامت جامعه را ارتقا دهند و به جلوگیری از بیماری ها کمک کنند.

ظفرقندی تاکید کرد: پیشگیری باید به حدی پیشرفته باشد که مردم با علایم ساده بتوانند بیماری ها را تشخیص دهند و بموقع درمان شوند. ما باید به مشکلات کوچک هم دقت کنیم، چونکه اگر تغییر نگاه در این حوزه ها صورت گیرد، می توانیم به آینده ای بهتر امیدوار باشیم.
او در آخر بر اهمیت همکاری و مقاومت در مقابل چالش ها تاکید کرد و اظهار داشت: هیچ وقت نمی توانیم در یک شب تمامی مشکلات را حل نماییم، اما اگر جهت گیری های مان درست باشد، می توانیم مشکلات کوچک را شناسایی و به صورت سیستماتیک حل نماییم. با همکاری و همراهی همدیگر، می توانیم به صورت مؤثر برای مردم کشورمان گام برداریم.

ظفرقندی همینطور به لزوم افزایش سرمایه اجتماعی در جامعه پزشکی و سلامت اشاره نمود و اضافه کرد: وقتی مردم ببینند که ما در کوشش برای حل مشکلات و بهبود شرایط هستیم، اعتماد بیشتری خواهند داشت. ما باید با همکاری و تلاش مستمر به سمت یک آینده بهتر حرکت نماییم.




منبع:

5.0 / 5
256
1404/02/24
10:05:35
تگهای خبر: آموزش , توسعه , جشنواره , دانشگاه
این مطلب مدیریت آموزش برایتان مفید بود؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید

لینک دوستان مدیریت آموزش

تگهای مدیریت آموزش

olms.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مدیریت آموزش محفوظ است
مدیریت آموزش: دانش را به اشتراک بگذارید، آینده را بسازید (olms.ir)

مدیریت آموزش

آموزش آنلاین