نظارت علوم پزشكی بر بازگشایی ها ضروری است؛

نگرانی والدین از بازگشایی حضوری مدارس

نگرانی والدین از بازگشایی حضوری مدارس

مدیریت آموزش: والدین کودکان زیر 12 سال این روزها با تصمیم آموزش و پرورش برای حضور فرزندانشان در مدارس مواجه گشته اند و مسئولان نیز در چرایی این اقدام پاسخ روشنی نمی دهند.



خبرگزاری مهر – گروه استان ها: آخرین سویه های کرونا نه تنها افراد بزرگسال بلکه کودکان را هم هدف قرار داد و این ویروس حتی گریبان نوزادان را هم گرفت و باعث افزایش اجرای پروتکل ها در این رده سنی شد، اما مسؤلان طی روزهای اخیر گویی این حقیقت را فراموش کرده اند و به فکر بازگشایی مقطع ابتدایی بدون اجرای واکسیناسیون هستند.
طی روزهای اخیر والدین دانش آموزان زیر ۱۲ سال با پیامک های گوناگونی از جانب مسؤلان مدارس رو به رو شده اند که خواهان حضور دانش آموزان در مدارس هستند.
شوک روانی به دانش آموزان و والدین / ‏‬ سطح آموزه ای مجازی کاهش می یابد
در این میان شوک روانی به والدین و دانش آموزان وارد شده است، بسیارند افرادی که طی ۲ سال گذشته برای دوری از عوامل بیماری زا خانه نشین بوده اند اما الان یک دفعه باید فرزندانشان را به مدارسی بفرستند که هیچ گونه تضمینی برای عدم ابتلای دانش آموزان به ویروس نمی دهند بلکه در مقابل از والدین رضایت نامه برای حضور دانش آموزان در مدارس مطالبه می کنند.
مدارس و مسؤلان هیچ گونه تضمینی برای عدم ابتلای دانش آموزان به ویروس نمی دهند بلکه در مقابل از والدین رضایت نامه برای حضور دانش آموزان در مدارس مطالبه می کنند
نکته جالب توجه اینکه؛ مقرر است کلاس های درس با حضور ۱۵ نفره دانش آموزان در کلاس های درس ۱۲ متری برگزار شود، این در حالیست که طبق پروتکلهای دانشگاه علوم پزشکی کرمان فاصله هر دانش آموز با افراد دیگر باید حداقل دو متر باشد. این در حالیست که طبق استانداردهای موجود در یک کلاس ۱۲ متری فقط باید سه نفر حضور داشته باشند.
اما تماسهای مکرر والدین با مسؤلان آموزش و پرورش فقط یک جواب دارد، ما فقط دستور العمل ها را رعایت می نماییم، اما اگر نگاهی به دستورالعمل ها بیندازیم بر عدم تجمع دانش آموزان تاکید دارد با احتساب کم رنگ شدن آموزش های مجازی و حضور دانش آموزان در مدارس در هر ساعت از روز میتوان حجم بالای دانش آموزان در مدارس را پیش بینی نمود.

عدم واکسینه شدن دانش آموزان زیر ۱۲ سال در حالیکه بعضی از واکسن های موجود در نظام بهداشتی همچون واکسن پاستور برای واکسیناسیون در این رده سنی مناسب می باشد می تواند باعث افزایش روند شیوع بیماری شود. این در حالی ست که خیلی از کشورها واکسیناسیون کودکان را هم شروع کرده اند.
کودکان مهم ترین عامل انتشار کرونا هستند / ‏‬ حضور دانش آموزان در مدارس غیرضروری است
محمد حسینی، پزشک متخصص بیماری های عفونی در گزارش مدیریت آموزش به نقل از مهر در این خصوص بیان نمود: کودکان مهم ترین عاملان انتشار کرونا هستند و می توانند پس از ابتلاء بیماری را به والدین و خانواده منتقل کنند، ضمن این که سویه های جدید کرونا هم به آسانی کودکان را مبتلا می کند.
وی اضافه کرد: برگزاری حضوری کلاس ها در شرایطی که آموزش غیر حضوری به تکامل رسیده و دانش آموزان با این سیستم تطابق یافته اند و خطر انتشار کرونا وجود دارد، منطقی نیست.
وی افزود: جمع شدن ۱۰ تا ۱۵ دانش آموز در یک کلاس ۱۲ متری ریسک ابتلای بسیار بالایی دارد و این که بخواهیم با یک دستورالعمل جمعیت بزرگ دانش آموزی را در معرض خطر ابتلاء قرار دهیم با معیارهای پزشکی سازگار نیست و نمی توان این تصمیم را کارشناسی شده دانست.
جمع شدن ۱۰ تا ۱۵ دانش آموز در یک کلاس ۱۲ متری ریسک ابتلای بسیار بالایی دارد و این که بخواهیم با یک دستورالعمل جمعیت بزرگ دانش آموزی را در معرض خطر ابتلاء قرار دهیم با معیارهای پزشکی سازگار نیست
حسینی اظهار داشت: در شرایطی که تازه از موج پنجم کرونا خارج شده ایم چه دلیلی دارد که با بازگشایی های غیر ضروری زمینه را برای شیوع مجدد ویروس مهیا نماییم چون با ادامه روند شیوع بیماری جامعه در زمینه های مختلف همچون اقتصاد و سلامت با چالش عمده مواجه می شود.
مهران باهری، رئیس روابط عمومی آموزش و پرورش استان کرمان هم در گزارش مدیریت آموزش به نقل از مهر اظهار داشت: طبق دستورالعمل روند بازگشایی مدارس در حال انجام می باشد.
وی اظهار داشت: طبق بررسی های صورت گرفته و ابلاغی که انجام شده است روند بازگشایی شروع شده و در مدارس مختلف بنا به وضعیت مدارس و فضای آموزشی و تعداد دانش آموزان کار در حال انجام می باشد.
وی تصریح کرد: در هیچیک از مدارس آموزش های مجازی نباید متوقف شود و روند آموزش به صورت دقیق توسط آموزش و پرورش رصد می شود.
وی عنوان نمود که بازگشایی مدارس باید مطابق با دستور العمل های مصوب و رعایت نکات بهداشتی صورت گیرد.
تجمع های غیر ضروری خطر ساز هستند
حسین صافی زاده، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان کرمان هم در گزارش مدیریت آموزش به نقل از مهر در این حوزه اظهار داشت: ما به صورت مستمر در این حوزه با آموزش و پرورش در ارتباط هستیم و فقط در صورت رعایت فاصله اجتماعی یعنی فاصله ۲ متری هر دانش آموز با نفر مجاور با بازگشایی مدارس موافقت کرده ایم.
وی اضافه کرد: با این شرایط بازگشایی مدارس در خیلی از مدارس باید با تمهیدات ویژه صورت گیرد بخصوص مدارس شهر کرمان که جمعیت بالایی دارند باید با نظارت جدی این کار صورت گیرد.
با این شرایط بازگشایی مدارس در خیلی از مدارس باید با تمهیدات ویژه صورت گیرد بخصوص مدارس شهر کرمان که جمعیت بالایی دارند باید با نظارت جدی این کار صورت گیرد
وی از معاونت بهداشتی آموزش و پرورش خواست با عنایت به ریسک بالای بازگشایی ها، نکات بهداشتی را با دقت نظارت کند.
صافی زاده همینطور از نظارت دانشگاه علوم پزشکی در این حوزه اطلاع داد و از والدین دانش آموزان خواست در صورتی که پروتکل ها رعایت نمی گردد مراتب را به دانشگاه علوم پزشکی اطلاع دهند.
وی برگزاری هر تجمع غیر ضروری را در زمان انتشار کرونا خطر ساز دانست و اظهار داشت: دستور العمل هایی در این خصوص وجود دارد که رعایت آنها در مدارس ضروریست که یکی از موارد عدم نزدیک شدن دانش آموزان به یکدیگر، عدم استفاده از آبخوری و رعایت نکات بهداشتی در سرویسهای بهداشتی است که با عنایت به سن اندک دانش آموزان ابتدایی باید نظارت جدی در مدارس صورت گیرد در غیر این صورت شاهد شیوع مجدد کرونا خواهیم بود.
کرمان در وضعیت بحرانی است
امروز رئیس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت در وبینار معاونان بهداشت دانشگاه های علوم پزشکی کشور وضعیت استان کرمان را در زمینه انتشار کرونا نگران کننده اعلام نموده است، محمد مهدی گویا خواهان اتخاذ تدابیری برای کنترل کرونا در کرمان شده است.
با این وجود بازگشایی مدارس در جمعیتی که واکسن نزده اند نگرانی والدین و مراجع درمانی و بهداشتی استان را به دنبال داشته است.
از بامداد امروز شاهد تماسهای گسترده والدین با خبرگزاری مهر در کرمان در مورد بازگشایی های بی رویه و غیر اصولی مدارس در استان کرمان هستیم.
تهدید به کاهش نمره انضباط و کاهش آموزش های مجازی
این در حالی است که یکی از والدین دانش آموزان در گزارش مدیریت آموزش به نقل از مهر ضمن اشاره به این که مدیر مدرسه از محدود شدن آموزش های غیر حضوری اطلاع داده است تاکید کرده که از شنبه هفته آینده حضور دانش آموزان در مدارس الزامی می شود.
وی اظهار داشت: حتی گفته می شود اگر دانش آموز در مدرسه حضور نیابد نمره انضباط کاسته می شود یا در روند تحصیل دانش آموز با مشکلاتی مواجه می شود.
وی افزود: دانش آموزان بالای ۱۲ سال چون واکسن زده اند با رعایت نکات بهداشتی می توانند در مدارس حضور یابند اما دلیل حضور دانش آموزان زیر ۱۲ سال در مدرسه در حالیکه ویروس کرونا به این رده سنی هم رحم نمی کند چیست؟
هدف آموزش و پرورش فقط بازگشایی مدارس است / ‏‬ مسؤلان تضمین کتبی بدهند
وی اظهار داشت: به نظر می آید مسؤلان آموزش و پرورش می خواهند به هر قیمت دستور العمل جدید را اجرا کنند و نظارت دقیقی هم در مورد رعایت دستور العمل ها صورت نمی گیرد، حتی به روند آموزش مدارس هم آسیب وارد می شود چون یک معلم در طول سه روز در یک کلاس ۴۵ نفره باید یک درس را برای ۱۵ نفر از دانش آموزان تکرار کند در کل ابعاد مختلف طرح بررسی نشده و فقط هدف بازگشایی مدرسه است.
وی این سوال را بیان کرد که آیا مسؤلان تعهد کتبی در مورد عدم ابتلاء کودکان به ویروس را می دهند؟ اگر ویروس کنترل شده چرا هنوز در همین ادارت آموزش و پرورش کارمندان از پشت کاورهای پلاستیکی با مردم صحبت می کنند؟
نکته قابل توجه این که خبرنگار مهر در این گزارش در گفتگو با مسؤلان دانشگاه علوم پزشکی با ابزار نگرانی شدید از بازگشایی مدارس در مقطع ابتدایی که واکسن نزده اند رو برو شد و این در حالی بود که مسؤلان آموزش و پرورش با وجود حضور ۱۰ تا ۱۵ دانش آموز در یک کلاس ۱۲ متری تاکید دارند که مشکل بهداشتی در مدارس ایجاد نمی گردد.
عدم رعایت دستور العمل های بهداشتی در استان کرمان به صورتی که استفاده از ماسک به زیر ۳۰ درصد رسیده است سبب شده استان کرمان همچنان از نظر تعداد ابتلاء روزانه وضعیت مطلوبی نداشته باشد و تنها روز گذشته ۷۴ مورد جدید ابتلاء به کووید ۱۹ در کرمان شناسایی شده است.
باید منتظر بود و روند ابتلاء به کرونا در این رده سنی را پس از بازگشایی مدارس بررسی کرد.


منبع:

1400/09/04
11:18:35
0.0 / 5
569
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۱

لینک دوستان مدیریت آموزش

تگهای مدیریت آموزش

olms.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مدیریت آموزش محفوظ است

مدیریت آموزش

آموزش آنلاین