افزایش ۳ درصدی دانش آموزان با وزن طبیعی

افزایش ۳ درصدی دانش آموزان با وزن طبیعی

به گزارش مدیریت آموزش معاون تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه در قالب طرح کوچ، دو مرتبه سنجش انجام شد اظهار داشت: شمار دانش آموزان در گروه با وزن طبیعی، ۳.۰۱ درصد افزایش پیدا کرده و تعداد دانش آموزان لاغر و خیلی لاغر که در سنجش اولیه ۶ درصد بود کاهش یافته و به ۵.۳۹ درصد رسیده است.


به گزارش مدیریت آموزش به نقل از ایسنا، مهرزاد حمیدی در مراسم اختتامیه طرح کنترل وزن و چاقی دانش آموزان با اشاره به اینکه نگاه ما همگانی و عمومی بودن خدمات حوزه تربیت بدنی و سلامت است اظهار نمود: نظام یکپارچه و کار تیمی سراسری را در گستره نظام تعلیم و تربیت حائز اهمیت می دانیم. امروز ۴۰ هزار دبیر تربیت بدنی و مراقب سلامت آماده اجرای طرح های تربیت بدنی و سلامت در سطح کشور هستند.
وی اضافه کرد: ارتقای جایگاه تربیت بدنی و سلامت در نظام آموزش و پرورش، ارتقای منزلت مراقبین سلامت و معلمین تربیت بدنی در مدارس کشور، توسعه مشارکت خانواده ها در برنامه ها و پی ریزی نهضت داوطلبی همچون سیاست های ما در این عرصه بوده است.
معاون تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش آمارها و نتایج طرح کوچ را اعلام نمود و اظهار داشت: در چارچوب طرح کوچ، دو مرتبه سنجش انجام شد. در سنجش اولیه و سنجش ثانویه طرح کوچ در مجموع ۲۵ میلیون و ۱۵۵ هزار و ۳۵۷ مرتبه، بی ام آی دانش آموزان سنجش شده است که ۱۳ میلیون ۲۹۰ هزار و ۷۲۰ نفر در سنجش اولیه و ۱۱ هزار و ۸۶۴ هزار نفر در سنجش ثانویه اندازه گیری شده اند.
حمیدی افزود: امروز ما گزارش استان ها، مناطق و مدارس را به تفکیک داریم و کتابی که امروز رونمایی می شود حاوی همین جزئیات است. اطلاعاتی که در سنجش اولیه و ثانویه جمع آوری شده نشان داده است که تا حدودی به اهداف این طرح دست یافته ایم. شمار دانش آموزان در گروه با وزن طبیعی، ۳.۰۱ درصد افزایش پیدا کرده و در واقع تعداد دانش آموزان دارای وزن طبیعی در سنجش اولیه از ۶۳.۹ به ۶۶.۹۱ درصد در سنجش ثانویه رسیده است. همینطور تعداد دانش آموزان لاغر و خیلی لاغر که در سنجش اولیه ۶ درصد بود کاهش یافته و به ۵.۳۹ درصد رسیده است.


دختران بیشتر از پسران مراقب اضافه وزنشان هستند

وی با اشاره به اینکه توانستیم هم در بخش دانش آموزان چاق و دارای اضافه وزن هم در بخش دانش آموزان با وزن طبیعی و هم در گروه لاغرها نتایج خوبی بگیریم اظهار داشت: مراکز بهداشت وزارت بهداشت برای مشاوره کمک های ارزشمندی داشتند و در مقایسه سنجش اولیه و ثانویه یک نکته وجود داشت. در گروه "وزن طبیعی"، دختران ۸.۲۰ درصد وزنشان از پسران طبیعی تر است، این در شرایطی است که سفره آنها با پسران یکی است ولی تحرکشان کمتر است. در بررسی های میدانی به این نتیجه رسیدیم که یا مادران بیشتر مراقب تغذیه دخترانشان هستند و یا این که امکان دارد با خوردن هراسی وزنشان را کنترل کنند که در این صورت هشداری برای آینده در زمینه فرزندآوری وجود دارد.
معاون تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش به وضعیت استان ها در طرح کوچ اشاره نمود و اظهار داشت: استان های سیستان و بلوچستان، هرمزگان، خراسان جنوبی و کرمان بیشترین آمار دانش آموزان لاغر و خیلی لاغر را دارند. این آمار در سنجش ثانویه هم تکرار می شود که نشان داده است این استان ها به دلیل محرومیت در این گروه قرار می گیرند.


استانهای دارای بیشترین دانش آموز با وزن طبیعی

حمیدی اضافه کرد: استان های خراسان جنوبی و شمالی، سیستان و بلوچستان و چهارمحال و بختیاری بیشترین آمار دانش آموزان با وزن طبیعی را دارند که آن هم شاید به دلیل وضع استان باشد. تهران، کرمان، مازندران و بوشهر کمترین آمار را در گروه دانش آموزان با وزن طبیعی دارند.


پیش قراولان چاقی

وی با اشاره به اینکه در دامنه اضافه وزن، متاسفانه شهر تهران مقام اول را در سنجش اولیه و ثانویه دارد اظهار داشت: مازندران، گیلان و شهرستان های تهران در سنجش اولیه و ثانویه در وضعیت چاقی، پیش قراول هستند. استان های سیستان و بلوچستان، خراسان، چهارمحال و بختیاری و هرمزگان کمترین سطح چاقی دانش آموزان را در بین استان های دیگر دارند که نشان داده است باید سیاست هایی چون تغذیه سالم و ترویج برنامه های حرکتی برای این استان ها پیشبینی شود.
معاون تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش افزود: اجرای این پیمایش ملی و کسب نتایج پرارزش در شرایط سخت کرونایی مبین انسجام و اثرگذاری حرکت نظام تعلیم و تربیت با اعتماد به خانواده ها و مدارس بود. این حقیقت نشان داده است که هر پیمایش ملی در این مقیاس عظیم می تواند با تاکید بر ظرفیت وزارت آموزش و پرورش صورت گیرد. اجرای دوسالانه طرح به روند شناسی کمک کرده و سبب جلوگیری از صرف هزینه های درمانی می شود.
حمیدی ضمن اشاره به فراهم شدن امکان بهتر شناسایی و پرورش استعدادها با سنجش نرم آمادگی جسمانی دانش آموزان کشور اظهار داشت: نرم آمادگی جسمانی را به تفکیک ۱۲ کلاس و در تمام استان ها احصاء کردیم. سنجش و تقویت نرم آمادگی جسمانی استان ها که جزء درس تربیت بدنی است سبب می شود توان حرکتی دانش آموزان افزایش یابد. امید است در سال آتی هم طرح ملی سوادحرکتی اجرایی شود و با رصد و پیگیری این طرح روند افزایش وزن را متوقف نماییم.




منبع:

1400/02/26
20:59:06
0.0 / 5
933
تگهای خبر: آموزش , آموزش و پرورش , تعلیم و تربیت , توسعه
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۴

لینک دوستان مدیریت آموزش

تگهای مدیریت آموزش

olms.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مدیریت آموزش محفوظ است

مدیریت آموزش

آموزش آنلاین