مینو رفیعی خبر داد

شروع غربالگری بینایی كودكان توسط بهزیستی از 15 تیرماه

شروع غربالگری بینایی كودكان توسط بهزیستی از 15 تیرماه

مدیریت آموزش: معاون پیش گیری از معلولیتهای مركز توسعه پیشگیری بهزیستی كشور از آغاز غربالگری بینایی كودكان برای پیش گیری از تنبلی چشم از 15 تیرماه و طبق پروتكل های بهداشتی آگاهی داد.


به گزارش مدیریت آموزش به نقل از مهر، نشست خبری مجازی مینو رفیعی معاون پیش گیری از معلولیتهای مرکز توسعه پیشگیری بهزیستی کشور با موضوع شروع برنامه غربالگری بینایی در حال برگزاری است. وی در ابتدا بیان کرد: غربالگری کودکان سه تا ۶ ساله برای جلوگیری از تنبلی چشم یکی از برنامه های مهم سازمان بهزیستی است که باتوجه به شیوع ویروس کرونا در این برنامه تغییراتی انجام دادیم. هر ساله این برنامه در آبان آغاز می شد و چند ماه به طول می انجامید که معمولاً بین دو تا سه ماه طول می کشید. امسال اما برنامه را از نیمه اول سال به تدریج آغاز می نماییم. در واقع به صورت پراکنده و استانی کارها شروع می شود. بنا بر این از ۱۵ تیرماه ما غربالگری بینایی سنجی را آغاز می نماییم و تا اختتام مهرماه نیز به پایان می رسانیم. رفیعی افزود: پروتکلی تهیه شده و به استانها ارسال شده است و مشخص شده که استان های پرخطر یا سفید چگونه دراین زمینه عمل کنند. در استان هایی که وضعیتشان قرمز است این مساله عقب می افتد. مدیرکل پیش گیری از معلولیت های سازمان بهزیستی بیان کرد: امسال غربالگری ما با بهره گیری از دستگاه انجام می شود تا بینایی سنج ها با بچه ها تماسی نداشته باشند و این یکی از پروتکل های ما باتوجه به شیوع ویروس کرونا در کشور است. این دستگاه ها نیز به شکلی طراحی شده است که فاصله بچه ها با بینایی سنج یک متر باشد. غربالگری هم با سرعت بیشتری انجام می شود. همین طور لازم است کودک یک همراه داشته باشد و استفاده از ماسک نیز الزامی است. وی افزود: ما امسال خدمات پیش گیری از تنبلی چشم را با شرایط کرونا سازگار کردیم و خانواده ها باید پیش از مراجعه به مراکر خودارزیابی انجام دهند و اگر تب، خستگی و یا سابقه تماس با بیمار کرونایی را دارند تا دو هفته به پایگاه ها مراجعه نکنند. اگر افراد مبتلا شده باشند تا یک ماه پس از بهبود مجاز به ورود به پایگاه نیستند و همه این موارد بر طبق پروتکل های وزارت بهداشت است و کمیته پیش گیری از بیماری های سازمان تدوین کرده و به کل کشور ابلاغ کرده اند.
وی در بخش دیگری از این جلسه اظهار داشت: طی بیست و دو سال قبل بیش از ۴۳ میلیون نفر در این طرح غربالگری شدند و سیصد هزار کودک با تنبلی چشم شناسایی شدند. اگر شناسایی نمی شدند با نابینایی تک چشمی یا دو چشمی زیادی رو به رو بودیم و یا با مشکل بینایی شدید مواجه می شدیم در جمعیت کثیری. در سال قبل نیز ۳ میلیون و سیصد هزار کودک غربالگری شدند که ۱۹ هزار و ۶۰۰ کودک با مشکل تنبلی چشم شناسایی شدند. مدیرکل پیش گیری از معلولیت های سازمان بهزیستی بیان کرد: بودجه ای که برای جراحی چشم کودکان از جانب سازمان بهزیستی در نظر گرفته شده بود در سال قبل ۲ میلیارد تومان بود که پرداخت شده است. بگفته وی ۱۰۰ اپتومتریست و ۲۰ هزار غربالگر با ما در این طرح همکاری می کنند. وی در پاسخ به پرسش مهر درباب اینکه هم اکنون مهدهای کودک محدود باز هستند، دسترسی به کودکان برای غربالگری به چه صورت است، بیان کرد: ما مکان اصلی غربالگری امان مهدهای کودک نبودند بلکه این برنامه عموماً در مجتمع های بهزیستی بوده است و در مناطق روستایی و عشایری ما بطور خاص تر در پایگاه های سیار ما این غربالگری صورت می گیرد. اگر مهدکودکی باز باشد این غربالگری در آنجا انجام می شود. رفیعی افزود: پایگاه های بسیج و مساجد و شهرداری ها نیز با ما همکاری دارند و در این پایگاه ها نیز غربالگری انجام می شود. مدیرکل پیش گیری از معلولیت های سازمان بهزیستی درباره برنامه پیش گیری از معلولیت در مدارس اظهار داشت: آموزش های آگاهی از معلولیت در سال قبل تا پیش از شیوع ویروس کرونا در مدارس به انتها رسید و این برنامه کمتر گرفتار لطمه شد اما با توجه به این که پیش بینی می شود مدارس تعطیلی بیشتری در سال آینده با شروع موج دوم کرونا خواهند داشت، ما مذاکرات بسیار موثری در این خصوص داشتیم تا آموزش های آگاهی از معلولیت ها را در سامانه های آموزش و پرورش وارد نماییم و همین طور از روش های دیگر برای آموزش استفاده نمائیم. تا مشکلی پیش نیاید. رفیعی همین طور درباره پوشش بیمه ای آزمایشات مربوط به غربالگری ژنتیک بیان کرد: قسمتی از این آزمایشات در بیمه شمرده می شود اما قسمتی از آن که گران قیمت است بیمه نیست و بنا بر این در مورد مواردی که آزمایشگاه گران است راهکار کوتاه مدتی در نظر گرفته ایم و یک یارانه برای این منظور در نظر گرفته ایم و برای مددجویان بهزیستی این آزمایشات ژنتیک صددرصد رایگان است. درباب افراد دیگر کمک هزینه نیز پرداخت می شود.


منبع:

1399/04/10
23:43:24
5.0 / 5
2470
تگهای خبر: آزمایش , آموزش , آموزش و پرورش , توسعه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۳

لینک دوستان مدیریت آموزش

تگهای مدیریت آموزش

olms.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مدیریت آموزش محفوظ است

مدیریت آموزش

آموزش آنلاین