نقش والدین در كنترل احساسات دانش آموزان

نقش والدین در كنترل احساسات دانش آموزان

مدیریت آموزش: خراسان رضوی درحالی که بازگشت به مدرسه برای خیلی از دانش آموزان نه فقط خوشایند، بلکه هیجان انگیز است، گروهی نیز احساس اضطراب یا ترس می کنند البته برخی موارد به کودکان کمک می نماید تا تعدادی از احساسات پیچیده ای که ممکنست در بازگشت به مدرسه با آن مواجه شوند را کنترل کنند.


به نقل از نیوز، شیوع ویروس کرونا موجب ایجاد اختلالات اساسی در زندگی روزمره افراد و خصوصاً کودکان شده است. بازگشت به مدرسه در زمان خود می تواند استرس زا باشد و باتوجه به این که، این روزها با شیوع کروناویروس در جامعه مواجه هستیم، مشکلات دانش آموزان بیشتر شده است اما می توان با گفتگوی آزاد در مورد اینکه چه چیزی موجب نگرانی کودک می شود به او کمک کرد و گفت احساس اضطراب طبیعی است و باید احساس آرامش داشته باشد.
در این روزها کودکان ممکنست عصبی و علاقه ای به بازگشت به مدرسه نداشته باشند، به خصوص اگر ماه ها در خانه آموزش دیده باشند. با کوکان صادق باشید و برای مثال، تغییراتی در مدرسه مانند پوشیدن ماسک را برای آنان یادآوری کنید و اینکه بااینکه با دوستان و معلم فاصله فیزیکی دارند، اما می توانند با روش های دیگر با آنان ارتباط داشته باشند.
به کودکان در مورد رعایت پروتکل های بهداشتی توضیح دهید و یادآوری کنید که شستن دست با آب و صابون و یا ضدعفونی کردن دست ها و پوشاندن دهان و بینی در زمان سرفه یا عطسه می تواند به جلوگیری از گسترش ویروس کمک نماید.
نکات مثبت را به کودکان یادآوری کنید؛ اینکه بازگشت به مدرسه عاملی برای دیدن دوستان و معلمان و یادگیری موارد جدید برای آنان خواهد بود. با کودکان همدردی کنید و بگویید که نسبت به اضطراب آنان درباره این بیماری آگاهی دارید، اما باید برای حفظ سلامت موارد بهداشتی را رعایت نمایند.
کودکان ممکنست در زمان بازی یا دویدن تمایلی به استفاده از ماسک نداشته باشند پس باید به کودکان اطمینان دهید که این اقدامات برای حفظ سلامت آنان است.


یکی از بهترین روش ها در ایمنی کودکان نسبت به بیماری کووید- ۱۹ و سایر بیماریها تشویق ساده به شستشوی منظم دست هاست. نیازی به صحبت نیست، می توانید به همراه موسیقی موردعلاقه آواز بخوانید و به کودک این مطلب را یادآوری کنید. به کودکان بگویید که بااینکه میکروب ها دیده نمی شوند، اما می توانند همه جا باشند و اگر کودک بداند که چرا باید دست های خودرا بشوید، احیانا این کار را ادامه خواهد داد.
همین طور پوشاندن صورت در زمان عطسه و سرفه با آرنج را به او آموزش دهید و از او بخواهید زمانی که تب، سرفه یا مشکل تنفسی دارد به بزرگترها اعلام نماید.
به کودکان یادآوری کنید که یادگیری در هر مکانی (خانه و مدرسه) انجام می شود و احتمال تعطیلی مجدد مدارس نیز است.
برای افرادی که دسترسی به اینترنت دارند، استفاده ایمن و نظارت شده از بازی های آنلاین، برنامه های رسانه های اجتماعی و گفتگوی ویدیویی می تواند فرصت خوبی فراهم آورد تا در خانه با دوستان و نزدیکان ارتباط برقرار کنند، یاد بگیرند و بازی کنند.
همین طور می توانید فرزندان خودرا به استفاده از ابزارهای دیجیتالی که موجب تحرک آنها می شود تشویق کنید، مانند فیلم های ورزشی آنلاین برای کودکان و بازی های ویدیویی که به حرکت بدنی نیاز دارند. به یاد داشته باشید که باید در تفریحات آنلاین و کارهای آفلاین ازجمله تفریحات خارج از منزل تعادل را حفظ کنید.
مراقبان باید کودکان را در خانه یا مدرسه، درگیر کارهای خلاقانه (بازی و نقاشی) کنند تا از این طریق به آنان بیان و انتقال هرگونه احساس منفی که ممکنست در یک محیط امن تجربه کنند را ابراز، همین طور روش مثبت برای بیان احساساتی مانند خشم، ترس و یا غم و اندوه را پیدا کنند.
ازآنجاکه کودکان اغلب موارد عاطفی خودرا از بزرگسالان (والدین و معلمان) زندگی خود فرا می گیرند، مهمست که بزرگسالان نیز احساسات خودرا به خوبی مدیریت و آرامش خودرا حفظ کنند، به نگرانی های کودکان گوش فرا دهند، با مهربانی صحبت کنند و به آنها اطمینان خاطر دهند.


هنگام بازگشت کودکان به مدرسه، علاوه بر بررسی سلامت جسمی و یادگیری کودک، باید علایم استرس و اضطراب را نیز تحت نظر داشته باشید. بیماری کووید- ۱۹ ممکنست بر سلامت روان کودکان تاثیر بگذارد و مهمست که بدانید گاهی موجب مواردی خواهد شد که ممکنست طبیعی و عادی باشد و همدردی و حمایت با وی در این مواقع بسیار مهمست.
همین طور در زمان بازگشت کودکان به مدرسه، به سبب اطلاعات نادرست درباره بیماری کووید- ۱۹ نگرانی هایی درباره افزایش قلدری در مدارس مشاهده شده است. باید برای کودکان توضیح داد که ویروس با شکل ظاهری افراد و اینکه فرد اهل کجا و به چه زبانی صحبت می کند، هیچ ارتباطی ندارد.
به کودکان یادآوری کنید که در مدرسه باید همه احساس امنیت داشته باشند و قلدری و زورگویی درست نیست و باید مهربانی و پشتیبانی از یکدیگر را گسترش داد.
اگر دانش آموزی در مدرسه حضوری یا آنلاین نگران قلدری دیگران است، مهمست که بداند تنها نیست و همیشه می تواند با بزرگسالان مورد اعتماد صحبت کند.
هرچه در مورد آزار و اذیت با کودکان خود بیشتر صحبت کنید، آنان در صورت مشاهده یا تجربه، آسان تر این موارد را بازگو می کنند. با کودکان خود در ارتباط باشید و از احساس و فعالیت آنان بپرسید، تعدادی از کودکان ممکنست که احساسات خودرا کلامی بازگو نکنند و باید مراقب هرگونه رفتار مضطرب یا پرخاشگرانه آنان باشید.
باید فرزندان خودرا در گفتگوهای آزاد و صادقانه درباره نحوه استفاده ایمن از اینترنت آموزش دهید. با فرزندان خود در مورد اینکه با چه کسی و چگونه ارتباط برقرار کنند گفتگوی صادقانه داشته باشید.




منبع:

1399/10/30
11:19:11
0.0 / 5
1351
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۲

لینک دوستان مدیریت آموزش

تگهای مدیریت آموزش

olms.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مدیریت آموزش محفوظ است

مدیریت آموزش

آموزش آنلاین